Artikkelikuva
PlusCollective ry ja Maailman Kuvalehti tuottavat Maailma kylässä -festivaalilla 25.–26.5. Punaiset kengät installaation yhteistyössä Otroas Feminismoaksen kanssa. Punaiset kengät (Zapatos Rojos) -installaation on kehittänyt alunperin meksikolainen Elina Chauvet.

Miten minusta tuli rohkea? – Maailman Kuvalehti tuo festareille kolme inspiroivaa puhujaa ja installaation, joka ottaa kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

Rojin Birzoi, Justus Kantakoski ja Sanna Valtonen kertovat lauantaina 24.5. Maailma kylässä -festivaalilla, miten he löysivät oman rohkeutensa. Maailman Kuvalehti tuottaa festivaalialueelle myös "Punaiset kengät" -installaation.

Mitä rohkeus on ja miten se meissä näkyy? Mitä rohkeudella ja rohkeilla teoilla voi saavuttaa?

Maailman Kuvalehden puheohjelmassa Maailma kylässä -festivaalilla pureudutaan festivaalin teemaan rohkeuteen. Sairaanhoitaja, kurdiaktivisti Rojin Birzoi, muotisuunnittelija Justus Kantakoski sekä tutkija, vaikuttamistyön asiantuntija Sanna Valtonen kertovat omat inspiroivat tarinansa festivaalin puhelavalla lauantaina 25.5. kello 12.35-13.00.

Ohjelma on suomeksi. Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä tai striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla.

”Rohkeus ei ole sitä, ettei tunne pelkoa, vaan sitä, että uskaltaa toimia, vaikka pelkää. Rohkeus on uskallusta astua tuntemattomaan, vaikka jokainen solu kehossa huutaa vastaan”, sanoo Rojin Birzoi.

Lue lisää ohjelmasta festivaalin verkkosivuilta: maailmakylassa.fi

Justus Kantakoski, Sanna Valtonen ja Rojin Birzoi kertovat, miten he ymmärtävät rohkeuden Maailman Kuvalehden puheohjelmassa Maailma kylässä -festivaalilla. Kuvaajat: Sirpa Pääkkönen, Laura Oja ja Rojin Birzoi.

Maailman Kuvalehti näkyy myös festivaalin katukuvassa. Maailman Kuvalehti ja PlusCollective ry tuottavat Punaiset kengät -installaation yhteistyössä Otroas Feminismoaksen kanssa.

Punaiset kengät (Zapatos Rojos) on taideprojekti, joka ottaa kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja naismurhia vastaan. Installaation on kehittänyt vuonna 2009 meksikolainen Elina Chauvet. Installaatio koostuu punaisiksi maalatuista kengistä, jotka muistuttavat naisista, jotka murhattiin tai katosivat sukupuolensa vuoksi.

Punaiset kengät-installaatio on esillä koko festivaalin ajan. Lisätietoja installaatiosta täältä.

Installaatiota varten pidettiin kaikille avoimet työpajat maanantaina 13.5. Tiivistämössä. Työpajoissa maalattiin osallistujien vanhoja kenkiä punaisella maalilla ja keskusteltiin installaation teemasta.

Työpajojen tunnelmista voit lukea lisää täältä.

Punaiset kengät-installaatiossa yhdistyy henkilökohtainen ja jaettu kokemus. Työpajat ovat osa installaatiota.

Maailman Kuvalehden toimituksen voi tavata festareilla Fingon ständillä. Teltalta saa myös ilmaiseksi Maailman Kuvalehden näytenumeroita ja tilaajatarjouksen lunastavat saavat tyylikkään kassin kaupan päälle.

Festarietkoja juhlitaan torstaina 23.5. klo 19 alkaen Maailmanluokan klubilla ravintola Tannerissa. Klubin vieraana ja Maailman Kuvalehden päätoimittajan Anni Valtosen haastateltavana on toimittaja Susani Mahadura, jonka uusi podcast Burn out on ollut yksi kevättalven puhutuimpia ja kuunnelluimpia.

Illan esiintyjänä on venezuelalaissyyrialainen laulaja ja lauluntekijä Ramithawi. Helsingissä ja Tbilisissä vuorotellen asuvan Ramithawin musiikki on sekoitus latinalaisamerikkalaista kansanmusiikkia, Lähi-idän vivahteita ja punkia.

Lisää tapahtumasta voit lukea täältä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!