• 12.6.2024

    Maailman Kuvalehti ja Maailma.net yhdistyvät: ”Yhdistymällä saamme aikaan entistäkin vahvemman median täyttämään mediakentässä olevaa aukkoa”

    Uusi media kurkistaa globaalien ilmiöiden taakse ja kysyy ne kysymykset, joita muut eivät kysy.

  • 10.6.2024

    Vaikka näkymämme rauhallisesta tulevaisuudesta on huonompi kuin pitkään aikaan, jokainen voi omalla toiminnallaan edistää rauhaa: ”Turvallisuus on sekä tunteita että tekoja”

    Ajatushautomo SaferGlobe tekee työtä laajan turvallisuuden eteen. Jopa kukkakimppu voi tietyissä oloissa olla rauhanteko, sanoo toiminnanjohtaja Maria Mekri.

  • 4.6.2024

    Radikaaliksi voi sysätä yksinäisyys ja yhteisön puuttuminen: ”Nuori, jolla ei ole kriittistä lukutaitoa, on hyvin haavoittuvassa asemassa”

    Uusnatseja, inceleitä ja jengitoimintaa: ääriajattelu vetoaa, sillä se lupaa nuorille valtaa, jota muualta ei löydy. Radikalisoitumisen juurisyynä on usein kuulumattomuuden kokemus.

  • 30.5.2024

    Valta jakautuu maailmassa yhä epädemokraattisemmin – Suomen keskustelu poliittisten lakkojen epädemokraattisuudesta on esimerkki kehityskulusta, sanoo tutkija

    Useimmat arviot demokratian tilan globaalista kehityksestä ovat pessimistisiä. Silti valopikkujakin on: korruptio vähenee, poliittinen osallistuminen kasvaa ja demokraattinen kehitys on edelleen isolta osin säilynyt.

  • 23.5.2024

    ”Me pidämme hoivaa itsestäänselvyytenä, vaikka sillä on hintansa” – Hoiva on osa globaalia taloutta, mutta sitä ei vielä täysin tajuta, professori sanoo

    Professori Shirin M. Rai tutkii hoivaa ja sitä, miten sille voitaisiin laskea arvo. Näin hoiva saisi ansaitsemansa arvostuksen. Rai kritisoi alaansa globaalin etelän näkökulman puutteesta – sijainti vaikuttaa hoivaan ja sen pitäisi näkyä tutkimuksessa.

  • 22.5.2024

    Valot sammuvat linnuille

    Rakennukset ovat linnuille riski, etenkin silloin kun ne ovat yöllä valaistuja. Texasissa on keksitty sammuttaa pilvenpiirtäjistä yöllä valot lintujen muuttokausien aikana, jotta mahdollisimman vähän lintuja törmäisi niihin.

  • 15.5.2024

    ”Kotikaupungissani on sairaala, jonka vitriinissä on punaiset kengät” – Työpajassa maalattiin kenkiä ja keskusteltiin naisiin kohdistuvasta väkivallasta

    Maailma kylässä -festivaalilla 25.-26.5. esillä olevan Punaiset kengät -installaation osia maalattiin Tiivistämöllä.

  • 15.5.2024

    Miten minusta tuli rohkea? – Maailman Kuvalehti tuo festareille kolme inspiroivaa puhujaa ja installaation, joka ottaa kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

    Rojin Birzoi, Justus Kantakoski ja Sanna Valtonen kertovat lauantaina 24.5. Maailma kylässä -festivaalilla, miten he löysivät oman rohkeutensa. Maailman Kuvalehti tuottaa festivaalialueelle myös "Punaiset kengät" -installaation.

  • 11.5.2024

    Humanitaarinen asiantuntija Merit Hietanen kirjoitti suorasanaisen kirjan vanhemmuudesta auttajien alalla: ”Perheellisyys on alalla jossain määrin tabu”

    Humanitaarinen ala on täynnä ristiriitaisuuksia. Työssä edistetään ihmisoikeuksia ja juhlitaan moninaisuutta, mutta työkulttuurissa pelkkä vanhemmuus voi olla hankala poikkeama ideaalityöntekijästä.

  • 8.5.2024

    Emme enää ratsasta sarvikuonoilla – kehitysyhteistyökentällä on edessä peiliin katsomisen paikka

    Vuonna 2024 nähdään, että monen kymmenen vuoden ajan toteutetun kehitysyhteistyön on muututtava, kirjoittaa Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen pääkirjoituksessaan.