Artikkelikuva
Uuden median nimenä säilyy Maailman Kuvalehti. Se aloittaa toimintansa vuoden 2025 alussa.

Maailman Kuvalehti ja Maailma.net yhdistyvät: ”Yhdistymällä saamme aikaan entistäkin vahvemman median täyttämään mediakentässä olevaa aukkoa”

Uusi media kurkistaa globaalien ilmiöiden taakse ja kysyy ne kysymykset, joita muut eivät kysy.

Suomen mediakenttä täydentyy vuoden 2025 alussa, kun Maailman Kuvalehti ja Maailma.net-uutissivusto yhdistyvät.

Maailman Kuvalehti on ajattelevien maailmankansalaisten aikakauslehti, joka ilmestyy sekä painettuna että verkossa. Se kertoo tarinoita ympäri maailman, taustoittaa ja syventää uutisvirtaa. 

Maailma.net on uutisia tarjoava verkkojulkaisu, joka keskittyy kestävään kehitykseen, ihmisoikeuksiin ja kehitysyhteistyöhön.

Uudistuksella turvataan globaaleja kehityskysymyksiä käsittelevän journalismin olemassaolo myös tulevaisuudessa.

Yhdistyminen mahdollistaa syventävän ja ajankohtaisen journalismin tarjoamisen lukijoille yhtenä pakettina. Uusi media käsittelee yhteiskunnallisia ja taloudellisia ilmiöitä, globaaleja kehityskysymyksiä, ympäristöaiheita ja kulttuuria – maailmankansalaisen näkökulmasta. Se kurkistaa globaalien ilmiöiden taakse, kysyy ne kysymykset, joita muut mediat eivät kysy, lisää ymmärrystä erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä ja luo maailmasta monisyisempää kuvaa.

”Yhdistymällä saamme aikaan entistäkin vahvemman median täyttämään mediakentässä olevaa aukkoa, jotta koko maailmaa koskettavat tapahtumat, ilmiöt ja kehityskulut näkyisivät julkisuudessa paremmin. Meille on myös tärkeää, että Maailman Kuvalehti on visuaalisesti maailmankuvaa avartava”, sanoo Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen.

Uuden median nimenä säilyy Maailman Kuvalehti. Se aloittaa toimintansa vuoden 2025 alussa. Maailma.net-uutissivusto ja sitä julkaiseva Maailma.net ry lopettavat toimintansa.

”Uudistuksella turvataan globaaleja kehityskysymyksiä käsittelevän journalismin olemassaolo myös tulevaisuudessa. Yhdistämällä voimamme pystymme tekemään entistä laadukkaampaa ja vaikuttavampaa journalismia”, sanoo Maailma.net ry:n puheenjohtaja Perttu Iso-Markku.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!