• 12.6.2024

    Maailman Kuvalehti ja Maailma.net yhdistyvät: ”Yhdistymällä saamme aikaan entistäkin vahvemman median täyttämään mediakentässä olevaa aukkoa”

    Uusi media kurkistaa globaalien ilmiöiden taakse ja kysyy ne kysymykset, joita muut eivät kysy.

  • 20.5.2024

    ”Journalistin tehtävä on kertoa siitä, mikä on totta: sen valoista ja varjoista”

    Nairobi on äkkijyrkkä kaupunki. Rikkaiden ja köyhien välinen kuilu tuottaa turvattomuutta ja vääjäämätöntä kuplautumista. Journalismi antaa luvan ja velvoittaa rikkomaan kuplia, kirjoittaa kaksi vuotta Maailman Kuvalehden kirjeenvaihtajana Keniassa toiminut Merja Määttänen kolumnissaan.

  • 3.5.2024

    Ukrainalainen sotatoimittaja Illia Ponomarenko: ”Sota ei ole paikka, johon haluat palata, kun olet nähnyt sen – ne, jotka eivät vammaudu fyysisesti, uhraavat sielunsa” 

    Ukrainan kansainvälisesti tunnetuin sotareportteri Illia Ponomarenko on raportoinut sodasta jo vuosikymmenen – myös silloin kun on aika tuoda esiin oman maan ongelmia. Toukokuun alussa häneltä ilmestyy kirja, joka valottaa Kiovan taistelun inhimillistä puolta. Sen jälkeen näppäimistö saattaa vaihtua kivääriin.

  • 20.10.2023

    Ääni lihakauppiaille, diktaattoreille, koululaisille, sodan uhreille – Rauli Virtasen uutuusteoksessa korostuu lämmin ja utelias suhtautuminen maailmaan

    Pitkän uran tehnyt ulkomaantoimittaja Rauli Virtanen uskoo kirjassaan journalismin mahdollisuuksiin muuttaa maailmaa.

  • 9.10.2023

    Hei sinä, joka kirjoitat Israelin ja Hamasin ”sodasta” – tarkistathan ainakin nämä faktat

    Hamas aloitti lauantaina 7.10. tuhoisan hyökkäyksen Israeliin ja Israel vastasi sodanjulistuksella. Kaikki maailman uutistoimitukset kiirehtivät raportoimaan tapahtuneesta. Aika monelta jäi muutama taustatieto kirjaamatta, kirjoittaa Maailman Kuvalehden toimitussihteeri Karoliina Knuuti.

  • 6.9.2023

    ”Kukaan muu ei elä elämääsi – ole itsesi puolella”

    Emme tiedä elämämme mittaa, emmekä voi vaikuttaa kaikkeen itse. Voimme kuitenkin vaikuttaa siihen, että vapaudumme ulkopuolelta tulevista ikään perustuvista olettamuksista, Anni Valtonen kirjoittaa pääkirjoituksessaan.

  • 12.8.2023

    “Kasvoin katsellen kuvia todellisuudesta, joka ei ollut omani” – ugandalaisvalokuvaaja Esther Ruth Mbabazi haluaa lisää tilaa afrikkalaisille tarinankertojille  

    28-vuotias valokuvaaja Esther Ruth Mbabazi kasvoi Ugandassa, jonka tarinoita ulkomaailmalle kertoivat lähinnä länsimaalaiset. Hän toivoo, että jatkossa tilaisuuden saavat yhä useammin afrikkalaiset itse.

  • 4.2.2023

    Pohjoismaat ovat sananvapauden kärkijoukkoa – Viro kiilasi lehdistönvapaudessa Suomen edelle

    Maailman vapain media löytyy Norjasta. Vuoden 2022 lehdistönvapausindeksissä edellisestä vuodesta ylöspäin nousivat muun muassa Viro, Liettua, Seychellit ja Itä-Timor. Synkempään suuntaan mentiin puolestaan Hongkongissa.

  • 25.1.2023

    Tikke Tuuran ja Shakiba Adilin elämä on ollut poikkeustiloja täynnä, mutta ystävyys on kannatellut: ”Oli ihanaa, kun herätit minua pimeinä aamuina töihin”

    Shakiba Adil tutustui 17-vuotiaana afganistanilaisena ruutukasvona suomalaiseen Tikke Tuuraan ja päätyi monen vaiheen jälkeen Suomeen. Nyt naiset ovat toistensa ystäviä. ”Eiköhän meidän olisi jo aika elää välillä tavallista ja tasaista elämää”, he sanovat.

  • 18.1.2023

    Saippuaooppera myy paremmin kuin politiikan avainkysymykset – Keniassakin

    Keniassa lehdistönvapaus on taattu perustuslaissa ja journalismi on vireää. Pinnan alta paljastuvat kuitenkin tutut ongelmat, kuten paine rahasta ja digitaalisuuden tuoma vaatimus nopeudesta, kirjoittaa Merja Määttänen kolumnissaan.