Artikkelikuva
YK:n ympäristökokouksessa Nairobissa, Keniassa juhlistettiin historiallisia päätöksiä aplodein.

Kohti kestävän kehityksen tavoitteita: Maat sopivat muovijäteongelman ratkomisesta

YK:n ympäristökokouksessa Nairobissa tehtiin 14 päätöslauselmaa, jotta kestävän kehityksen tavoitteet saavutettaisiin. Maaliskuun kokouksessa askelia otettiin esimerkiksi muovijäteongelman nujertamiseksi. Kokouksessa päätettiin neuvottelukomitean perustamisesta.

Maailman johtajat sopivat historiallisen muovijätesopimuksen tekemisestä YK:n ympäristökokouksessa Nairobissa Keniassa.

Maaliskuussa 175 valtiota allekirjoitti päätöslauselman muovijäteongelman lopettamiseksi. Edustajat päättivät hallitustenvälisen neuvottelukomitean perustamisesta.

Neuvottelukomitean on tarkoitus luoda oikeudellisesti sitova sopimus muovijäteongelman poistamiseksi vuoden 2024 loppuun mennessä.

YK:n ympäristöohjelman (UNEP) pääjohtaja Inger Andersen sanoi, että kyseessä on merkittävin monenvälinen ympäristösopimus sitten Pariisin sopimuksen.

YK:n ympäristökokous hyväksyi ensimmäistä kertaa päätöslauselman, jossa tunnustettiin ympäristökriisin yhteys eläinten hyvinvointiin.

Keniassa järjestetty YK:n ympäristökokous hyväksyi myös ensimmäistä kertaa päätöslauselman, jossa tunnustettiin ympäristökriisin yhteys eläinten hyvinvointiin.

World Animal News kirjoittaa, että päätös on historiallinen ja auttaa ymmärtämään suhdetta eläinten hyvinvoinnin parantamisen sekä ilmastonmuutoksen, ilman saastumisen ja pandemiatautien aiheuttajien nujertamisen välillä.

YK:n ympäristökokouksessa tehtiin 14 päätöslauselmaa, joiden on tarkoitus vahvistaa luonnonsuojelutoimia, jotta kestävän kehityksen tavoitteet saavutetaan. Kokous koostuu 193:sta YK:n jäsenvaltiosta ja se kokoontuu joka toinen vuosi edistääkseen maailmanlaajuista ympäristöhallintoa.

Maaliskuussa askelia otettiin myös YK:n biodiversiteettisopimuksen uudistamiseksi. Maaliskuun puolivälissä aloitettiin alustavat neuvottelut, joiden tarkoituksena on saada aikaan sopimusluonnos ennen lopullista myöhemmin keväällä järjestettävää kokousta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!