• 29.2.2024

    Maat eroavat paljon siinä, millaista valtaa presidentti käyttää – ”Kansainvälisessä mittakaavassa Suomessa presidentillä on poikkeuksellisen vahva asema”

    Millaista valtaa Suomen presidentti käyttää? Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan vanhempi yliopistonlehtori Liisa Nieminen vastaa.

  • 5.2.2024

    Alexander Stubb: ”Globaalit haasteet ratkaistaan vain kansainvälisellä yhteistyöllä”

    On tärkeää, että Suomi näyttää esimerkillään, että avoin yhteiskunta, liberaali demokratia, oikeusvaltio, tasa-arvo ja markkinatalous ovat toimivan hyvinvointiyhteiskunnan kulmakiviä, toteaa presidenttiehdokas Alexander Stubb tenttivastauksessaan. Hänestä avain kestävään tulevaisuuteen on avoin keskustelukulttuuri.

  • 25.1.2024

    Etelä-Afrikka syyttää Israelia kansanmurhasta, samalla kun Argentiina haluaa lähentää suhteitaan Israeliin – Näin Israelin ja Hamasin sota jakoi maailman

    Euroopan, Lähi-idän ja Pohjois-Amerikan suhtautuminen Israelin ja Hamasin sotaan on monelle jo tuttua, mutta miten valtiot muualla maailmassa ovat jakautuneet, ja miksi?

  • 17.1.2024

    Jussi Halla-aho: ”Meidän pitäisi ehdollistaa entistä enemmän antamaamme kehitysapua”

    Lainsäädäntöä ei voida perustaa yksilötarinoihin, eikä siihen, että joku henkilö saattaa olla avuntarpeessa, sanoo presidenttiehdokas Jussi Halla-aho. Hänestä Suomen ulkopolitiikan tärkein arvo on puolustaa suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta.

  • 20.12.2023

    Olli Rehn: ”Ilmastonmuutoksen torjuminen on ihmisoikeuskysymys”

    Presidenttiehdokas Olli Rehn vahvistaisi Suomen roolia ilmastodiplomatiassa sekä uudistaisi kansainvälisiä sopimuksia ja instituutioita. Samalla hän nostaa prioriteetiksi Suomen turvallisuuden takaamisen.

  • 18.12.2023

    Australia sanoi ei – historiallinen lakialoite alkuperäiskansojen oikeuksien parantamiseksi kaatui kansanäänestyksessä

    Australiassa pidettiin kansanäänestys siitä, perustetaanko maan alkuperäiskansoille neuvoa-antava elin. Elimen tarkoituksena olisi ollut käsitellä maan lakien vaikutusta alkuperäiskansojen yhteisöihin. Aloite kuitenkin kaatui kansanäänestyksessä.

  • 13.12.2023

    Ei kansan, armeijan eikä hallituksen toivoma johtaja – Benjamin Netanyahun suosio ei ole noussut Gazan hyökkäyksen myötä

    Konflikti Gazassa ei ole saanut Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun suosiota nousemaan maassaan, päinvastoin. Välit ovat rakoilleet myös maan armeijan ja hallituksen kanssa.

  • 29.11.2023

    ”Olemme nykyään täällä aivan paita ja peppu” – Tuoreet kansanedustajat Fatim Diarra ja Karoliina Partanen tulevat erilaisista taustoista ja puolueista, mutta edistävät tasa-arvoa yhdessä 

    Kuopiossa surkeaan kuntoon päässyt Kanttila, Minna Canthin talo, on palautettava tasa-arvokeskustelun tyyssijaksi. Näin ensimmäisen kauden kansanedustajat Karoliina Partanen ja Fatim Diarra ovat päättäneet. He viettävät eduskunnassa jo enemmän aikaa yhdessä kuin omien puoluekavereidensa kanssa.

  • 1.11.2023

    Brasilia tiukentaa aselakeja: rajoittaa ostoa, vaatii dokumentteja, lyhentää aseenkantolupaa

    Brasilian presidentti Luiz Inacio da Silva on tiukentanut maan aselakeja. Kansalaiset saavat esimerkiksi jatkossa omistaa kaksi tuliasetta neljän sijasta. Vuonna 2022 Brasilian henkirikoksista 77 prosenttia tehtiin tuliaseilla.

  • 24.10.2023

    Ydinaseita, kyberrikollisuutta ja pimeää kauppaa – toimittaja ja tietokirjailija Mika Mäkeläinen kertoo miksi Pohjois-Koreaa ei saada aisoihin

    Kauppa Kiinan kanssa estää Pohjois-Koreaa romahtamasta. Lisäksi maa saa tuloja kyberrikollisuudesta. Valtiojohtoiset hakkerit varastavat etenkin kryptovaluuttoja, sanoo ulkomaantoimittaja ja tietokirjailija Mika Mäkeläinen.