• 2.5.2024

  Ainutlaatuisia arktisia kokemuksia eli nakuilevia suomalaisia: ”Sillä hetkellä olimme luontoelämys”

  Pohjois-Norjassa turisteille pidetään lunnikierroksia. Ainakin yhdellä kierroksella lunnien sijaan turistien kameroiden eteen ilmestyi lähes alastomia suomalaisia. Lukijamme kertoo, miten päätyi nakuilemaan kiipeilyretkellä.

 • 30.4.2024

  Levy niille, joilla rytmi tarttuu jalkoihin – kanadalaisranskalaisen La Bottine Sourianten energinen meininki puree

  Yhtyeen uusi albumi hehkuu puhdasta musiikillista ilonpitoa ja mahtavaa groovea, musiikkitoimittaja Mika Kauhanen kirjoittaa.

 • 29.4.2024

  Terveet naiset, terve talous – Naisten terveyteen panostaminen parantaisi globaalia taloutta, tutkimus kertoo

  Naiset viettävät keskimäärin 25 prosenttia pidempään elämästään sairaana kuin miehet. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että sairaudet diagnosoidaan naisilla myöhemmin kuin miehillä.

 • 26.4.2024

  Indonesia haluaisi kaupallistaa uhanalaisen komodovaraanin saaren – aktivisteilta jyrkkä ei ”dinoparkille”

  Viime marraskuussa aktivistit Indonesiassa ja Saksassa keräsivät yli 100 000 allekirjoitusta vetoomukseen ” EI ”Jurassic Park” -puistoa komodonvaraaneille”.

 • 23.4.2024

  Kaiken maailman hommia -sarjakuvassa ollaan loman tarpeessa

  Maailman Kuvalehden ilmastonumeron sarjakuvassa kamppaillaan maailmantuskan kanssa: ja hypätään lentokoneeseen.

 • 22.4.2024

  Persianlahdella päästellään – Qatarin kasvihuonekaasupäästöt ovat liki kymmenkertaiset globaaliin keskiarvoon verrattuna

  Qatar on ykkössijalla henkeä kohden lasketussa energiankulutuksessa. Myös muut Persianlahden maat ovat lähellä listan kärkeä.

 • 22.4.2024

  Maailma kylässä -festarin etkot: Susani Mahadura ja Ramithawi Maailmanluokan klubilla

  Festarikesän käynnistää Maailma kylässä festivaali, jonka etkoja vietetään tänä vuonna ravintola Tannerissa. Maailman Kuvalehti on festivaalin pääyhteistyökumppani.

 • 19.4.2024

  Monet sieni- ja kasvilajit saattavat kuolla sukupuuttoon ennen kuin niitä on ehditty edes nimetä

  Brittiläisen kasvitieiteellisen tutkimuslaitoksen raportin mukaan tieteen tuntemista kasveista 45 prosenttia ja sienistä 50 prosenttia uhkaa kuolla sukupuuttoon.

 • 16.4.2024

  ”Toivon ylläpitäminen on tärkeää – kunhan se yhdistyy tekoihin eikä tyytymiseen”

  Jos uskomme, että paskaksi ja palamaan, ei tässä enää mitään voi tehdä, niin eipä tässä sitten mitään tehdäkään, kirjoittaa Julia Thurén. Thurén perusti pienten lasten vanhemmille keskusteluryhmän, jossa puhutaan ilmastokriisistä. Hän avaa esseessään ryhmän oivalluksia vanhemmuudesta ilmastokriisin aikakaudella.

 • 15.4.2024

  Jääpeite hupenee ja nuortuu: ”Vanha jää mahdollistaa esimerkiksi jääkarhujen elinolot”

  Pohjoisnavan kesän jälkeinen jääpeite hupenee 12,2 prosenttia vuosikymmenessä, eikä muodostunut jää selviä montaa vuotta. Jääpeitteen laajuudella ja iällä on merkitystä, miksi?