Artikkelikuva
Maailman talous parantuisi, jos naisten terveys saataisiin samalle tasolle miesten kanssa vuoteen 2040 mennessä.

Terveet naiset, terve talous – Naisten terveyteen panostaminen parantaisi globaalia taloutta, tutkimus kertoo

Naiset viettävät keskimäärin 25 prosenttia pidempään elämästään sairaana kuin miehet. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että sairaudet diagnosoidaan naisilla myöhemmin kuin miehillä.

Naisten terveyden parantaminen parantaisi myös globaalia taloutta, arvioi Maailman talousfoorumi (WEF). Maailma voisi rikastua biljoonan dollarin verran, jos naisten terveys saataisiin samalle tasolle miesten kanssa vuoteen 2040 mennessä.

WEF:n ja McKninsey Health Instituten (MHI) tekemän tutkimuksen mukaan naiset viettävät keskimäärin 25 prosenttia pidempään elämästään sairaana kuin miehet. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että keskimäärin sairaudet diagnosoidaan naisilla myöhemmin kuin miehillä.

Syitä myöhäiseen diagnoosiin on useita. Esimerkiksi monia sairauksia on tutkittu miehillä niin, ettei niitä välttämättä tunnisteta naisilla, jotka voivat oireilla eri tavalla. Lisäksi naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvät sairaudet ovat vähemmän tutkittuja kuin miesten vastaavat.

Korjattu 30.4 // Muutettu luku. Aiemmin luki miljardi, vaikka kyseessä on biljoona.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!