• 2.6.2022

  Ukrainan sota on kriisi muille kriiseille – Miljoonat ihmiset voivat jäädä ilman ruokaa

  Ukrainan sodan myötä nousseet kustannukset ja koronapandemian aiheuttamat kehitysyhteistyön budjettileikkaukset hankaloittavat avustustoimintaa.

 • 27.10.2021

  ”Tuen ja solidaarisuuden osoittaminen on se, mitä afganistanilaiset nyt kaipaavat” – Suomi roolimalliksi muulle maailmalle

  Suomalaisen median näkökulma Afganistanin tilanteeseen on jäänyt suppeaksi, sanoo Suomi-Afganistan Akatemian hallituksen puheenjohtaja Tamine Mehr.

 • 21.9.2021

  ”Valitettavasti näen Afganistanin dystopiana”

  Ulkopoliittisen instituutin vieraileva johtava asiantuntija Olli Ruohomäki näkee Afganistanin tulevaisuuden surullisena. Kuitenkaan kahdenkymmenen vuoden aikana maahan suunnattu kehitysyhteistyö ei ole valunut hukkaan.

 • 27.8.2021

  Ei hylätä afganistanilaista kansalaisyhteiskuntaa

  Uskon, että afganistanilainen kansalaisyhteiskunta pysyy elossa ja sitä on mahdollista tukea maan ulkopuolelta, Fingon asiantuntija Outi Hakkarainen kirjoittaa.

 • 20.8.2021

  Kirsi Madi: Unicef on työskennellyt Afganistanissa yhtäjaksoisesti vuodesta 1949 eikä ole lähdössä sieltä mihinkään

  Kirsi Madi työskentelee päivittäin kriisien ja katastrofien parissa Unicefin pääjohtajan toimiston johtajana New Yorkissa. Työtä motivoi tunne siitä, että pystyy vaikuttamaan asioihin.

 • 17.8.2021

  Kabul kaatui, koneesta jäivät kansalaisjärjestöt

  Suomen tulee antaa tukea niille afganistanilaisille, jotka ovat tukeneet maan kehitystä ihmisoikeuksia kunnioittavaksi demokratiaksi, kehityspolitiikan asiantuntija Niina Tenhio kirjoittaa.

 • 29.11.2019

  Afganistanista Suomeen paennut Naim Panahi: "Pelkään, ettei minulle ole paikkaa maailmassa"

  Kielitaito, ammattitutkinto ja palkinto ihmisoikeustyöstä – mutta ei oleskelulupaa. Afganistanista neljä vuotta sitten paennut Naim Panahi on rakentanut uuden elämän Suomeen, mutta edessä saattaa silti odottaa pakkopalautus.

 • 6.9.2019

  Luomisen liekki palaa Suomessa

  Sodan keskeltä Suomeen muuttaneet Hodhayfa Salih, Morsal Haydari ja Youssef Asad Alkhatib tekevät taidetta aina, kun saavat siihen tilaisuuden.

 • 21.6.2018

  Maailma yksin matkustavalle naiselle vaarallinen? Pötyä, sanoo Afganistaniin liftannut toimittaja

  Valokuvaaja-toimittaja Emma Vepsä kyllästyi kuuntelemaan ihmisten ennakkoluuloja siitä, että maailma on valkoiselle naiselle erityisen vaarallinen paikka. Hän halusi todistaa tavallisten ihmisten hyvyyden.

 • 23.4.2018

  Afganistanilainen räppäri rikkoo stereotypioita: halusin sanoa mielipiteeni ääneen

  Rohi Liam matkasi Iranista Suomeen ja oppi suomen kielen. Nyt hän räppää darinkielellä ongelmista, joista ei saisi puhua.