Artikkelikuva
Punaiset kengät -installaatio pysäytti festivaalivieraat miettimään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Miten minusta tuli rohkea? – Maailman Kuvalehti toi festareille kolme inspiroivaa puhujaa ja installaation, joka otti kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

Rojin Birzoi, Justus Kantakoski ja Sanna Valtonen kertoivat lauantaina 24.5. Maailma kylässä -festivaalilla, miten he löysivät oman rohkeutensa. Maailman Kuvalehti tuotti festivaalialueelle myös "Punaiset kengät" -installaation.

Mitä rohkeus on ja miten se meissä näkyy? Mitä rohkeudella ja rohkeilla teoilla voi saavuttaa?

Maailman Kuvalehden puheohjelmassa Maailma kylässä -festivaalilla pureuduttiin festivaalin teemaan rohkeuteen. Sairaanhoitaja, kurdiaktivisti Rojin Birzoi, muotisuunnittelija Justus Kantakoski sekä tutkija, vaikuttamistyön asiantuntija Sanna Valtonen kertoivat omat inspiroivat tarinansa festivaalin puhelavalla lauantaina 25.5. kello 12.35-13.00.

Ohjelma pidettiin suomeksi. Sitä pystyi seuraamaan festivaalin Puhelavalla Tiivistämössä ja striimin välityksellä festivaalin verkkosivuilla. Tallennettu striimi löytyy täältä.

”Rohkeus ei ole sitä, ettei tunne pelkoa, vaan sitä, että uskaltaa toimia, vaikka pelkää. Rohkeus on uskallusta astua tuntemattomaan, vaikka jokainen solu kehossa huutaa vastaan”, sanoo Rojin Birzoi.

Lue lisää festivaalista verkkosivuilta: maailmakylassa.fi

Klikkaa kuvaa ja näet lisää Maailman Kuvalehden tunnelmia festareilta

Maailman Kuvalehti näkyi myös festivaalin katukuvassa. Maailman Kuvalehti ja PlusCollective ry tuottivat Punaiset kengät -installaation yhteistyössä Otroas Feminismoaksen kanssa.

Punaiset kengät (Zapatos Rojos) on taideprojekti, joka ottaa kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja naismurhia vastaan. Installaation on kehittänyt vuonna 2009 meksikolainen Elina Chauvet. Installaatio koostuu punaisiksi maalatuista kengistä, jotka muistuttavat naisista, jotka murhattiin tai katosivat sukupuolensa vuoksi.

Punaiset kengät-installaatio oli esillä koko festivaalin ajan. Lisätietoja installaatiosta täältä.

Installaatiota varten pidettiin kaikille avoimet työpajat maanantaina 13.5. Tiivistämössä. Työpajoissa maalattiin osallistujien vanhoja kenkiä punaisella maalilla ja keskusteltiin installaation teemasta.

Työpajojen tunnelmista voit lukea lisää täältä.

Punaiset kengät-installaatiossa yhdistyy henkilökohtainen ja jaettu kokemus. Työpajat olivat osa installaatiota.

Maailman Kuvalehden toimitus oli tavattavissa festareilla Fingon ständillä. Teltalta sai myös ilmaiseksi Maailman Kuvalehden näytenumeroita ja tilaajatarjouksen lunastaneet saivat tyylikkään kassin kaupan päälle.

Festarietkoja juhlittiin torstaina 23.5. klo 19 alkaen Maailmanluokan klubilla ravintola Tannerissa. Klubin vieraana ja Maailman Kuvalehden päätoimittajan Anni Valtosen haastateltavana oli toimittaja Susani Mahadura, jonka uusi podcast Burn out on ollut yksi kevättalven puhutuimpia ja kuunnelluimpia.

Illan esiintyjänä oli venezuelalaissyyrialainen laulaja ja lauluntekijä Ramithawi. Helsingissä ja Tbilisissä vuorotellen asuvan Ramithawin musiikki on sekoitus latinalaisamerikkalaista kansanmusiikkia, Lähi-idän vivahteita ja punkia.

Lisää klubista voit lukea täältä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!