Artikkelikuva
Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisiin jo nyt. Usein se näkyy siinä, mitä ja minkä verran ihminen saa syödäkseen. Kuvassa Sumaiya (oik.) seisoo ystävänsä kanssa perheensä veden alle jääneen kodin oviaukossa Bangladeshissa.

Miten varaudumme ilmastokriisin aiheuttamiin muutoksiin?

Sään ääri-ilmiöt ovat yksi suurimmista syistä ruokaturvan heikkenemiselle. Tähän aiheeseen saa nyt näkemystä Helinä Rautavaaran museon näyttelystä.

Ilmastokriisi ei ole enää vain tulevaisuuden uhkakuva. Lähes puolet maailman väestöstä asuu alueilla, missä ilmastonmuutos vaikuttaa jokapäiväiseen elämään. Usein se näkyy siinä, mitä ja minkä verran ihminen saa syödäkseen. Sään ääri-ilmiöt ovat yksi suurimmista syistä ruokaturvan heikkenemiselle.

Helinä Rautavaaran museossa on nyt tartuttu tähän aiheeseen. Ruokaturva ilmastokriisin sydämessä -näyttelyssä esitellään tapoja, joilla Maailman ruokaohjelma (WFP) ja sen yhteistyökumppanit vastaavat kriiseihin ja pyrkivät ennaltaehkäisemään niitä.

Erilaisilla innovatiivisilla keinoilla pyritään tukemaan ruoan puutteesta kärsiviä ihmisiä ilmastokriisin aiheuttamiin muutoksiin valmistautumisessa, niihin reagoimisessa sekä niistä toipumisessa. Äänessä ovat ilmastokriisin seurausten kanssa päivittäin kamppailevat ihmiset.

Yhdessä toimien vaikutamme! – ruokaturva ilmastokriisin sydämessä -näyttely 25.2.2024 asti Helinä Rautavaaran museossa, Kauppakeskus Entresse, Siltakatu 11, Espoo.

Avoinna tiistaista sunnuntaihin. Vapaa pääsy! www.helinamuseo.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!