Artikkelikuva
Tarvitsemme ennen kaikkea zenmäisen anarkistista joutilaisuutta, jolla vastutetaan kapitalistista burnout-kulttuuria, sanoo Creatura Think & Do Tankin puheenjohtaja Timo Kuusiola. Siksi järjestö olisi kaikista eläimistä juuri capybara.

Kokonaisvaltaista kestävyyttä: ”Ilmastokeskusteluista puuttuu vielä pitkälti sosiaalinen puoli ja globaalinen oikeudenmukaisuus”

Viitisen vuotta toiminut Creatura Think & Do Tank pyrkii kohti maailmaa, jossa kaikille olennoille on turvattu henkisesti rikas ja väkivallaton elämä. Järjestö uskoo, että muutoksen avain on poikkitieteellisessä yhteistyössä.

Mitä syntyy, kun pöydän ääreen kokoontuu ihmisiä eri taustoista yli tiederajojen? Tietenkin Creatura Think & Do Tank.

Poikkitieteellistä osaamista järjestökentälle tuova Creatura pyrkii kohti kokonaisvaltaista ekologista ja sosiaalista kestävyyttä. Järjestö ajaa lähestymistapaa, jossa ihminen ei ole yksin keskiössä.

”Viime aikoina on alettu paremmin ymmärtää, kuinka keskinäisriippuvaisia olemme kaikkien olentojen kanssa. Siispä myös muiden eliöiden elinolosuhteita on alettava turvaamaan”, sanoo Creaturan puheenjohtaja Timo Kuusiola.

Vaurauden tavoitteluun perustuva talouskasvu ei ole mahdollista globaalissa mittakaavassa.

Creaturan porukka tekee poliittista vaikuttamista, kirjoittaa näkökulmakirjoituksia ja järjestää somekampanjoita. He ovat pyrkineet tuomaan esiin esimerkiksi talouskasvukriittistä näkökulmaa. Järjestön sanoma on se, että talouskasvussakin on huomioitava ekologiset ja sosiaaliset reunaehdot.

”Vaurauden tavoitteluun perustuva talouskasvu ei ole mahdollista globaalissa mittakaavassa. Meidän pitää miettiä miten resurssit jaetaan tasaisemmin.”

Ilmastokeskusteluun järjestö on osallistunut aktiivisesti. Kuusiola kertoo, mitä keskusteluista on jäänyt uupumaan.

”Ilmastokeskusteluista puuttuu vielä pitkälti sosiaalinen puoli ja globaalinen oikeudenmukaisuus. Niitä me ajamme yhdessä yhteistyöryhmien kanssa.”

Creatura Think & Do Tank

Perustettu: 2018

Motto Toimia muutosvoimana väkivallattomien, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävien kulttuurien ja yhteiskuntien rakentamisessa.

Jos järjestö olisi eläin, se olisi kapybara. Tarvitsemme ennen kaikkea zenmäisen anarkistista joutilaisuutta, jolla vastutetaan kapitalistista burnout-kulttuuria, jossa kaikilta vaaditaan yhä enemmän samalla, kun vauraus keskittyy entistä enemmän pienen väestönosan hyödyksi.

Järjestön voi lakkauttaa, kun on luotu maailma, jossa kaikille olennoille on turvattu inhimillinen, turvallinen, väkivallaton ja henkisesti rikas elämä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!