Artikkelikuva
Indonesialaiset aktivistit osoittivat mieltä jo 2020 seksuaalisen väkivallan kieltävän lain läpimenemiseksi Indonesian parlamenttitalon edessä Jakartassa.

Indonesia hyväksyi lain, joka kieltää pakkoavioliitot ja seksuaalisen häirinnän: ”Tämä on uuden sivilisaation alku, jonka luomme yhdessä”

Indonesiassa hyväksyttiin huhtikuun puolivälissä kauan odotettu laki, joka kriminalisoi ensimmäistä kertaa maassa yhdeksän eri seksuaalisen väkivallan muotoa. Kansalaisyhteiskunnan toimijat olivat iloisia lain hyväksymisestä.

Indonesia on hyväksynyt kauan odotetun lain, joka kieltää ensimmäistä kertaa pakkoavioliitot ja seksuaalisen häirinnän, uutisoi The Guardian.

Huhtikuun puolivälissä hyväksytty laki kriminalisoi yhdeksän seksuaalisen väkivallan muotoa, mukaan lukien fyysisen ja sanallisen pahoinpitelyn, häirinnän, pakkosterilisaation ja hyväksikäytön.

Uusi laki sisältää muun muassa 15 vuoden vankeusrangaistuksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdeksän vuoden pakkoavioliitosta. Siinä määrätään, että tuomioistuimen on velvoitettava tuomitut maksamaan uhreille korvauksia. Uhreille on myös tarjottava neuvontaa.

Indonesiasta on tullut kansakunta, joka ei suvaitse ja normalisoi seksuaalista väkivaltaa.

Lakia esittivät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa käsittelevä kansallinen toimikunta ja kansalaisyhteiskunnan ryhmät jo 10 vuotta sitten. Edustajainhuone käsitteli sitä ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Indonesian naisten oikeusapuyhdistyksen Jakarta-osaston johtaja Siti Mazumah sanoi Guardianille, että lakiesitys merkitsee maalle uutta alkua.

”Tämä ei koske vain lakia: tämä on uuden sivilisaation alku, jonka luomme yhdessä. Indonesiasta on tullut kansakunta, joka ei suvaitse ja normalisoi seksuaalista väkivaltaa.”

Kuvateksti:

Indonesialaiset aktivistit osoittivat mieltä jo 2020 seksuaalisen väkivallan kieltävän lain läpimenemiseksi Indonesian parlamenttitalon edessä Jakartassa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!