Lapsisiirtolaisten määrä kasvaa Meksikon rajalla

Yli puolet rajan ylittävistä lapsista mainitsi syyksi köyhyyden ja mahdollisuuksien puutteen kotimaassaan.

Meksiko. Yksin Meksikon ja Yhdysvaltojen rajan yli yrittävien lasten määrä on kasvanut jyrkästi. Parin viime vuoden aikana lapsia on tullut erityisen paljon Guatemalasta, Hondurasista ja El Salvadorista.

Aiemmin suurin osa yksin rajan ylittäneistä lapsista oli meksikolaisia, mutta nykyisin heitä on enää neljäsosa kaikista siirtolaislapsista. Kolme neljäsosaa tulee lähinnä Keski-Amerikan köyhistä maista, kertoo New York Times.

Yhdysvaltojen rajavalvonnan tietojen mukaan yli 52 000 yksin Meksikon rajan yli tullutta lasta on otettu kiinni viime vuoden lokakuun ja viime kesäkuun välillä. Määrä kasvoi 99 prosentilla edellisen vuoden vastaavaan kauteen verrattuna. Melkein 40 000 lapsista tuli Keski-Amerikasta.

Meksikon viranomaisten luvut ovat matalampia. Maan rajavartiosto on havainnut tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 9622 yksin rajan ylittävää lasta. Koko viime vuoden luku oli 9 724, kertoo Latin News -verkkosivusto. 

Huhtikuussa YK:n pakolaisjärjestö UNHCR julkaisi raportin, jossa oli haastateltu 404 yksin rajan ylittävää lasta.  Heistä 53 prosenttia mainitsi syyksi köyhyyden ja mahdollisuuksien puutteen kotimaassaan, 41 prosenttia pelkäsi rikollisjärjestöjen väkivaltaa ja 21 prosenttia pakeni perheväkivaltaa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!