• 6.6.2024

  Meksikossa valittiin ensimmäistä kertaa presidentiksi nainen – Valta vaihtuu nyt monessa Latinalaisen Amerikan maassa

  Tänä vuonna Latinalaisessa Amerikassa vietetään supervaalikierrosta. Vaaliuurnille suuntaa äänestäjiä yhteensä kuudessa valtiossa, joista jäljellä ovat Uruguay ja Venezuela.

 • 18.10.2021

  Latinalainen Amerikka elokuvissa: vahvaa luontosuhdetta, yhteisöjen voimaa, naistekijöiden esiinmarssia

  Latinalaisen Amerikan elokuvafestivaali Cinemaissí tuo tällä viikolla esiin maanosan uusia elokuvantekijöitä ja eritysesti naisohjaajia. Kokosimme tärpit lukijoillemme.

 • 10.10.2021

  Etelän tytöt raivaavat tietä feministiselle taloudelle – ”Meidän ei ole lainkaan vaikea kuvitella kapitalismin loppua”

  Miksi maailmanloppu on helpompi kuvitella kuin kapitalismin loppu? Ehkä siksi, että elää valkoisen miehen kuplassa, sanovat feministisen talouden asiantuntijat Felogene Anumo ja Ana Abelenda. Kun puhutaan vaihtoehdoista nykyiselle talousjärjestelmälle, pitäisi suunnata katse Etelään – ja tyttöihin.

 • 29.9.2021

  Festivaalin vesivärityöpajassa mustikka vaahtosi ja siveltimen sai syödä

  Kolibrí-festivaalin työpajoissa innostus tarttui lapsesta aikuiseen. Väreillä leikkiminen ruokkii uteliasta elämänasennetta.

 • 9.7.2021

  Etäkoulua ilman nettiä ja rokotematka Miamiin – Pandemia kärjisti tuloerot Ecuadorissa, jossa nuoret varttuvat eri todellisuuksissa

  Monissa Etelä-Amerikan maissa pandemia on syventänyt kuiluja yhteiskuntaluokkien välillä entisestään. Neljä nuorta ympäri Ecuadoria, viidakkoyhteisöstä suurkaupunkiin, kertoo tulevaisuudestaan.

 • 19.12.2019

  Etelä- ja Väli-Amerikan tuntematon puoli

 • 21.10.2019

  Ikkuna Latinalaiseen Amerikkaan

  Cinemaissí-elokuvafestarin tämän vuoden teemoina ovat vähemmistöt ja valtavirtaistuminen.

 • 10.10.2019

  Kapinallisen kansalaisuuden karavaanit

  Väli-Amerikasta Yhdysvaltoihin suuntaavia siirtolaisten karavaaneja määrittävät samat tekijät, jotka ovat näkyneet Latinalaisessa Amerikassa viime vuosisadan aikana tapahtuneissa massamuutoissa maalta kaupunkeihin, kirjoittaa AntroBlogin Jasmin Immonen.

 • 4.4.2019

  Jumalten ruoasta tuli ihmisten herkkua, jonka valmistaminen on kovaa työtä

  Ecuador on yksi maailman johtavista hienon kaakaon tuottajista. Kaakaon viljely ei houkuta enää uusia sukupolvia entiseen tapaan, mutta 43-vuotias Nancy Paz jatkaa isänsä 1960-luvulla aloittamaa kaakaotilaa.

 • 12.1.2016

  Kohtalokkaita hyppyjä tavarajuniin

  Siirtolaisen matka Keski-Amerikasta Yhdysvaltoihin on täynnä äärimmäisiä vaaroja: ryöstöjä, kidnappauksia, pahoinpitelyjä ja raiskauksia. Tilanteen tuntee hyvin toimittaja Maija Salmi,
  joka kirjoitti aiheesta kirjan.