• 15.5.2024

    Sotilaallisten ryhmittymien sota, josta kärsivät siviilit – Miten Sudanin sota sai alkunsa?

    Sudanissa on sodittu yli vuosi. Sudanin sisällissota on yksi pahimmista humanitaarisista kriiseistä tällä hetkellä.

  • 14.5.2024

    ”Minulla piti olla aina mukana juoksuun soveltuvat kengät vaaratilanteiden varalta” – Latinalaisen Amerikan feministikollektiivi tietää, ettei taistelu naisten oikeuksista lopu koskaan

    Jatkuvasti kehittyvä feministikollektiivi Otroas feminismoas on esimerkki siitä, miten aktivismia tehdään yhteisönä. Erona suomalaiseen feminismiin on etenkin se, että nämä naiset eivät pelkää pitää asiastaan meteliä.

  • 14.5.2024

    Ei oikeutta vielä 14 vuoden jälkeen – Näyttely kunnioittaa kahden murhatun aktivismin muistoa

    Maailma kylässä -festivaalilla 25.-26.5. esillä olevan Siemenet versovat -näyttelyn teokset on valittu kilpailusta, johon taitelijoita kutsuttiin muistelemaan Bety Cariñon ja Jyri Jaakkolan perintöä.

  • 11.5.2024

    Humanitaarinen asiantuntija Merit Hietanen kirjoitti suorasanaisen kirjan vanhemmuudesta auttajien alalla – ”Perheellisyys on alalla jossain määrin tabu”

    Humanitaarinen ala on täynnä ristiriitaisuuksia. Työssä edistetään ihmisoikeuksia ja juhlitaan moninaisuutta, mutta työkulttuurissa pelkkä vanhemmuus voi olla hankala poikkeama ideaalityöntekijästä.

  • 11.5.2024

    Bändi, joka välittää cumbian ilosanomaa maailmalle – ”Popskene ei voisi koskaan juurtua Latinalaiseen Amerikkaan”

    Kolumbialainen Puerto Candelaria ammentaa maagisesta realismista ja Latinalaisen Amerikan laajasta rytmivalikoimasta. Yhtye esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa Maailma kylässä -festivaalilla.

  • 11.5.2024

    ”Väsyneiden mutta väsymättömien naisten yhteinen rintama” – tunisialaistaustaisen Emelin levy on sataprosenttisesti naisten käsialaa 

    Maailma kylässä -festivaalille saapuvan Emelin musikki yhdistelee arabialaisia perinteitä, länsimaisia vaikutteita sekä elektronista ja klassista tyyliä.

  • 8.5.2024

    Emme enää ratsasta sarvikuonoilla – kehitysyhteistyökentällä on edessä peiliin katsomisen paikka

    Vuonna 2024 nähdään, että monen kymmenen vuoden ajan toteutetun kehitysyhteistyön on muututtava, kirjoittaa Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen pääkirjoituksessaan.

  • 7.5.2024

    Elämä teki Rojin Birzoista aktivistin ja Evin-siskosta äidin: ”Yksittäisellä ihmisellä on voimaa, jota ei saa aliarvioida”

    Lapsina Rojin ja Evin Birzoi vaikenivat vaikeuksistaan. Aikuisena he ovat löytäneet tavan tukea toisiaan.

  • 7.5.2024

    Mitä jos Suomenkin ongelmia ratkoisivat afrikkalaiset insinöörit? – voimistuvat liikkeet kritisoivat kehitysyhteistyöalaa rasismista ja kolonialismista ja kysyvät, kuka järjestelmästä hyötyy

    Ei enää holhoavia kanaprojekteja ja kaivonrakennusta vaan yhteistyötä paikallisten ehdoilla ja reiluutta kansainvälisen talouden sääntöihin. Näin kuuluvat kehitysyhteistyön dekolonisaatiota vaativien liikkeiden viestit. Tietääkö se kehitysyhteistyön loppua?