Artikkelikuva

Raikas ja värikäs uunibataatti vie Välimerelle

Bataatti on kesäinen herkku, kun sen kanssa tarjoilee kreikkalaistyylisen salaatin ja tsatsikia. Annos hehkuu värejä: oranssia, punaista, vihreää ja violettia.

Mehevä uunibataatti muuntuu raikkaaksi herkuksi, kun sen tarjoilee kreikkalaistyylisen salaatin ja tsatsikin kera. Proteiinipitoinen kvinoa tuo salaattiin ruokaisuutta ja rapsakkaa suutuntumaa. Kvinoa on paitsi täyttävää, myös hyvin kuitupitoista. Kvinoan voi halutessaan korvata couscousilla.

Annos hehkuu kauniita värejä: oranssia, punaista, vihreää ja violettia. Siksi se on oiva tarjoiltava kevään ja alkukesän pöytiin!


Täytetyt bataatit

4 annosta, valmistusaika 1 tunti

2 keskikokoista bataattia

1 rkl rypsiöljyä bataattien voiteluun

Kreikkalaistyylinen salaatti

1,5 dl kvinoaa

1,5 dl vettä

1 iso tomaatti

1/3 kurkkua

100 g fetaa

Puolikas purkki (noin 100 g) mustia oliiveja

Puolikas punasipuli

1 rkl oliiviöljyä

Suolaa, pippuria

Tsatsiki

2 dl turkkilaista jogurttia

¼ kurkkua

2 valkosipulin kynttä

1 rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise bataatit pystysuunnassa, sivele leikkuupinnat rypsiöljyllä ja pistele ne haarukalla.

Paista bataatteja uunissa leivinpaperin päällä noin 40–50 minuutin ajan, kunnes koostumus on pehmeähkö ja pinta on saanut kunnolla väriä. Huuhtele kvinoa huolellisesti vedessä. Valuta vesi pois ja kaada huuhdeltu kvinoa kattilaan.

Keitä kvinoaa vedessä (1,5 dl) noin 10 minuutin ajan, kunnes vesi on täysin imeytynyt. Nosta kvinoa jäähtymään.

Paloittele tomaatti ja kurkku pieniksi paloiksi. Leikkaa oliivit puoliksi tai halutessasi vielä pienemmiksi paloiksi. Hienonna punasipuli.

Sekoita ainekset keskenään suuressa kulhossa. Lisää lopuksi sekaan feta, öljy ja mausteet ja sekoita hyvin.

Hienonna tsatsikia varten kurkku ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Sekoita ne jogurttiin ja mausta sitruunamehulla ja mausteilla. Halutessasi voit viimeistellä tsatsikin tuoreilla yrteillä, kuten tillillä tai mintulla.

Koverra bataattien sisusta hieman rikki haarukalla. Täytä bataatit salaatilla ja tsatsikilla.

Nauti heti!

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!