Artikkelikuva
Nigeria on yksi 26:sta ”Afrikan aivokalvotulehdusvyöhykkeen” maista. WHO:n mukaan 153 ihmistä kuoli Nigeriassa aivokalvotulehdukseen lokakuun ja maaliskuun välissä.

Vanha ja tappava vihollinen saa tuta: ”Tällä uudella rokotteella on potentiaalia”

Nigeria on ottanut käyttöön uuden viisi-yhdessä rokotteen, jolla yritetään päästä eroon aivokalvontulehduksesta. Rokote tarjoaa tehokkaan suojan viittä meningokokkibakteerikantaa vastaan. Meningokokkibakteerit ovat yksi aivokalvotulehduksen aiheuttajista.

Nigeriasta on tullut ensimmäinen maa, joka on ottanut käyttöön uuden viisi-yhdessä rokotteen aivokalvontulehdusta vastaan, Maailman terveysjärjestö (WHO) tiedotti huhtikuussa.

Men5CV-rokote tarjoaa tehokkaan suojan viittä pääasiallista tautia aiheuttavaa meningokokkibakteerikantaa A, C, W, Y ja X -vastaan. Meningokokkibakteerit ovat yksi aivokalvotulehduksen aiheuttajista.

”Aivokalvontulehdus on vanha ja tappava vihollinen, mutta tällä uudella rokotteella on potentiaalia muuttaa taudin kehityskulkua, ehkäistä tulevia taudinpurkauksia ja pelastaa monia ihmishenkiä”, sanoo WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus tiedotteessa.

Nigeria on yksi 26:sta ”Afrikan aivokalvotulehdusvyöhykkeen” maista. WHO:n mukaan 153 ihmistä kuoli Nigeriassa aivokalvotulehdukseen lokakuun ja maaliskuun välissä. Maaliskuun lopulla käynnistettiin rokotuskampanja, jossa on tarkoitus rokottaa miljoona ihmistä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!