• 8.8.2022

  Afrikka on murroksen maanosa – mutta suurin osa muuttoliikkeestä toteutuukin maanosan sisällä

  Afrikkalaiset muuttavat pääasiassa muihin Afrikan valtioihin. Kuten muuallakin maailmassa, mantereen ulkopuolelle muuttavat ennen kaikkea korkeasti koulutetut ja varakkaammat ihmiset.

 • 9.6.2022

  Etelän nuoret ilmastoaktivistit näyttävät mallia – metsien istutusta, roskien keruuta ja kansainvälisiä kokouksia

  Maailman nuoret eivät ole vastuussa ilmastokriisistä. Sen seurauksista eniten kärsivien maiden nuoret ovat kuitenkin luonnonsuojelun suunnannäyttäjiä.

 • 24.1.2020

  Zimbabwen suojattomat: maailman suurimpien timanttiesiintymien äärellä valtio ei suojaa ympäristöä – eikä ihmisiä

  Koska muutakaan ei ole ole tarjolla, moni zimbabwelainen tekee työtä, jossa palkkiot ovat pieniä ja riskinä on elinkautinen tuomio.

 • 30.9.2019

  Rodullistettu kirjailija joutuu usein ahtaaseen muottiin – "Inhoan, kun minua kutsutaan Zimbabwen ääneksi"

  Rodullistettuja kirjailijoita koetetaan usein ahtaa erilaisiin rajoittaviin rooleihin: kansansa, maansa tai maanosansa äänitorviksi. Kirjailija Petina Gappah haluaa kuitenkin kirjoittaa ja puhua politiikasta omana itsenään.

 • 16.9.2019

  Diktaattori Robert Mugaben viimeinen leposija

  Zimbabwelaiset tuttuni ovat ristiriitaisista tunteista huolimatta yhtä mieltä siitä, että Robert Mugabe on haudattava asianmukaisin rituaalein epäonnen välttämiseksi, kirjoittaa AntroBlogin Saana Hansen.

 • 3.4.2019

  Zimbabwen tulevaisuus huolettaa demokratia-aktivisti Nkosilathi Emmanuel Moyoa

  Kun Zimbabwen pitkäaikainen johtaja Robert Mugabe syrjäytettiin marraskuussa 2017, maassa soivat Nkosilathi Emmanuel Moyon tekemät laulut. Vallanvaihdos ei kuitenkaan johtanut parempaan.

 • 14.12.2017

  Valta vaihtui Zimbabwessa – muuttuuko mikään?

  Lähes neljäkymmentä vuotta maata hallinnut Robert Mugabe väistyi vallasta marraskuussa. Nyt maalla on uusi parlamentti ja taloussuunnitelma. Onko korruption aika viimein ohi?

 • 15.6.2017

  Seikkailutoverit

  Seppo Ainamo ja Oili Wuolle panevat osaamisensa ja verkostonsa peliin, jotta zimbabwelaiset aids-orvot pääsisivät kouluun.

 • 14.6.2017

  Lukukausimaksut vuohina

  Zimbabwen käteispula on johtanut luoviin maksuratkaisuihin.

 • 27.3.2017

  "Halusin tehdä konkreettista hyvää"

  EU:n kemikaalivirastossa työskentelevä Matti Vainio teki nuorena rohkean hypyn tuntemattomaan. Kaksi vuotta Zimbabwessa kestänyt vapaaehtoistyö petasi tien kansainväliselle uralle. Vainion ura kytkeytyy myös Kepan syntymään.