• 24.4.2024

  Sinnittelyn silminnäkijä – Rauli Virtanen kulki kameroineen Thaimaan suurimmassa slummissa

  Thaimaan suurimmassa slummissa Bangkokin Klong Toeissa ihmiset elävät koronapandemian ja inflaation seurausten jälkeen uudenalaisessa ahdingossa. Suurta epävarmuutta aiheuttaa mahdollinen häätö valtion rakennushankkeiden tieltä.

 • 27.4.2023

  Thaimaassa myydään vierekkäin elefanttishortseja ja puolimetrisiä dildoja: ”Vaikka välineet ovat myynnissä keskellä katua, niiden kuvaaminen onnistuu vain salaa”

  Konservatiivisen maan pääkaupungissa kadulla myytävät dildot voivat hämmentää ohikulkijaa. On vaikea kulkea ohi miettimättä, kuka tarvikkeita pysähtyy kadulla ostamaan, mihin kellonaikaan ja miksi.

 • 17.3.2023

  Marjanpoimijoiden hyväksikäyttö Suomessa puhuttaa myös Thaimaassa: ”Kyseessä on liian monen ihmisen ja liian monen perheen elämä”

  Suomessa paljastunut thaimaalaisiin marjanpoimijoihin liittyvät törkeän ihmiskaupan epäilyt herättävät huomiota myös Thaimaan parlamentissa. Nyt myös Thaimaan poliisi tutkii marjabisneksen toimijoiden väärinkäytöksiä.

 • 21.12.2022

  Thaimaan Koh Muk-saaren rannat täyttyvät muoviroskista, eikä jätehuoltoa ole – Paikallinen yrittäjä: ”Joka aamu edessä on sama työ”

  Maailman meriin päätyy noin kaksi roska-autollista muovia joka minuutti. Thaimaassa sijaitsevalla Koh Mukin saarella rantojen siivous ja roskien hävitys on langennut muun muassa paikallisten yrittäjien tehtäväksi.

 • 1.11.2022

  Juhli juureksia – mausteinen sosekeitto lämmittää ja hellii

  Porkkanoista ja bataatista valmistettu sosekeitto on paitsi kauniin värinen, myös herkullinen ja täyteläinen.

 • 22.4.2020

  Miten taiotaan kauneutta lantusta?

  Thaimaalaistaustainen Nittiya Kosa tekee taidetta kaivertamalla hedelmiä ja juureksia.

 • 11.6.2019

  Hymyjen maan nurja puoli: Thaimaa laittaa ihmisoikeusaktivistit ahtaalle

  Thaimaalainen ihmisoikeusaktivisti Sutharee Wannasiri joutui ongelmiin julkaistuaan myanmarilaisia siirtotyöntekijöitä puolustavia somepäivityksiä.

 • 18.3.2019

  Politiikan supervaalikevät ulottuu yli Suomen ja Euroopan

  Thaimaassa pidetään tänä vuonna ensimmäiset vaalit sitten vuoden 2014 sotilasvallankaappauksen. Intian parlamenttivaalit kestävät yli kuukauden.

 • 1.6.2018

  Oikeus: Tutkija Andy Hall välttyy vankilalta Thaimaan ananasmehujupakassa

  Finnwatchille Suomessakin myytävien ananasmehujen tuotanto-olosuhteita tutkinut Hall on käynyt oikeutta vuosia. Hän haluaa pian palata Thaimaahan.

 • 27.3.2017

  Matkan monet mutkat

  Miten kanakastiketta ja riisiä sisältävä thaikuutio saapuu pikalounaaksi Suomeen?