Artikkelikuva
Thaimaa on katukuvastaan poiketen melko konservatiivinen maa. Esimerkiksi julkinen alastomuus ja hellyydenosoitukset ovat maassa tabu.

Thaimaassa myydään vierekkäin elefanttishortseja ja puolimetrisiä dildoja: ”Vaikka välineet ovat myynnissä keskellä katua, niiden kuvaaminen onnistuu vain salaa”

Konservatiivisen maan pääkaupungissa kadulla myytävät dildot voivat hämmentää ohikulkijaa. On vaikea kulkea ohi miettimättä, kuka tarvikkeita pysähtyy kadulla ostamaan, mihin kellonaikaan ja miksi.

Thaimaa on ristiriitaisuuksien maa – ainakin mitä tulee seksiin.

Periaatteessa kuva on tämä: Thaimaa on yksi seksiturismin keskuksista maailmassa. Monessa lomakohteessa kuten Bangkokissa, Pattayalla, tietyillä rannoilla Phuketissa ja Koh Samuilla seksiturismi on näkyvä osa kaupunkikuvaa.

Esimerkiksi Bangkokin keskustan Sukhumvit-kaupunginosassa matkaajaa odottaa erikoinen asetelma. Kaduilla kaupataan vieri vieressä halpoja elefanttishortseja, olutmerkkien t-paitoja, uimaleluja, snorkkeleita – ja dildoja. Eikä mitä tahansa dildoja, vaan mitä mielikuvituksellisempia seksivälineitä aina tekovulvista puolimetrisiin kaksipäisiin silikonifalloksiin.

Ristiriidat eivät tähän lopu. Prostituutio on nimittäin tässä katudildojen luvatussa maassa laitonta – myyjälle.

Näky on yhtä aikaa koominen ja häiritsevä. On vaikea kulkea ohi miettimättä, kuka tarvikkeita pysähtyy kadulla ostamaan, mihin kellonaikaan ja miksi.

Ristiriita vieressä kulkeviin siististi pukeutuneisiin työmatkalaisiin on valtava. Ja vaikka välineet ovat myynnissä keskellä katua, niiden kuvaaminen onnistuu vain salaa – kamera kirjaimellisesti tuupitaan pois. Tämä osa katukuvaa on yhtä aikaa sekä esillä että piilossa.

Ristiriidat eivät tähän lopu. Prostituutio on nimittäin tässä katudildojen luvatussa maassa laitonta – myyjälle. Turisteja ei valvota, kuten ei lakia juuri muutenkaan. Myyjät tosin voivat joutua lahjomaan paikallista poliisia.

Thaimaa on myöskin katukuvastaan poiketen melko konservatiivinen maa. Esimerkiksi julkinen alastomuus ja hellyydenosoitukset ovat maassa tabu. Ja vaikka prostituutio hyväksytään osaksi ammattien kirjoa, arvoasteikolla se sijoittuu matalalle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!