Artikkelikuva

Feminicidio eli naismurha oli Italian vuoden sana – Maailman ääniä podcastin jaksossa käsitellään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja siihen liittyvää keskustelua Italiassa

Viime vuonna Palermossa uutisiin nousi useampi raiskaustapaus ja naismurha. Uutisia seurasivat vilkkaat somekeskustelut ja suuret mielenosoitukset. Maailman ääniä -podcastin kolmannessa jaksossa toimittaja Mira Selander kertoo tapauksista ja niihin liittyvästä keskustelusta.

Palermon suojeluspyhimys Santa Rosalia pelasti tarinan mukaan kotikaupunkinsa rutolta, mutta kuka pelastaa ei ainoastaan Sisiliassa vaan koko Italiassa naiset raiskauksilta ja murhilta? Jälkimmäisiä tapahtuu maassa 72 tunnin välein ja siksi myös niitä kuvaava sana feminicidio eli naismurha oli Italiassa vuoden sana.

”Ennen naismurha -sanaa puhuttiin tapoista ja murhista, joihin liitettiin intohimo tai mustasukkaisuus. Tämä on valtava muutos”, podcastin toimittaja Mira Selander sanoo.

Palermossa kuten muualla Italiassa on myös paljon parannettavaa miesten ja osan naistenkin asenteissa ja puhetavoissa varsinkin siinä, mitä tulee naisen asemaan raiskausten ja murhien uhreina.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Kuuntele podcastin ensimmäinen jakso täältä ja toinen jakso täältä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!