Artikkelikuva

Ruoka on Palermossa tapa osoittaa rakkautta ja tuntea yhteyttä juuriinsa – Maailman ääniä -podcastin toisessa jaksossa tutustutaan sisilialaisten mielenmaisemaan ruuan kautta

Maailman ääniä -podcastin toisessa jaksossa toimittaja Mira Selander kertoo, mitä ruoka merkitsee sisilialaisille. Jaksossa sivutaan myös Palermon jouluruokaperinteitä.

Sisilialaiset ovat kuuluisia lapsille, lapsenlapsille ja muille sukulaisille lähetettävistä ruokapaketeista, joille nykyaikana vähän naureskellaan. Ruoka ei kuitenkaan ole Sisiliassa pelkkää vatsantäytettä vaan ennen kaikkea tapa jakaa ja nauttia sekä osoittaa kanssaihmisille pitämistä ja rakkautta. Antropologien mukaan uunipastat, cannolot ja caponatat ovat myös siirtolaiseksi lähteneiden sisilialaisten keino pitää juuret tiukasti kiinni omassa maaperässä.

”Yksi Sisilian mielenmaisemaan ja elämäntapaan liittyvistä asioista on ruoka. Jos ei ymmärrä paikallista ruokakulttuuria ja kaikkea sitä, mitä siihen liittyy, on mielestäni liki mahdotonta ymmärtää sisilialaista mielenmaisemaa. Ruoka ei ole täällä asia, jota vain syödään. Se on kokonainen elämäntapa”, toimittaja Mira Selander sanoo podcast-jakossa.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Maailman ääniä -podcast löytyy Spotifysta, Google podcastista ja Castboxista.

Tsekkaa podcastin ensimmäinen jakso täältä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!