Artikkelikuva

Maailman ääniä -podcastin ensimmäisessä jaksossa kuullaan, mikä tekee Sisilian suurimmasta kaupungista Palermosta erityisen: ”Ei ole olemassa toista syliä, joka tuudittaisi sinua yhtä hellästi” 

Toimittaja Mira Selander lähti Palermoon kahdeksi kuukaudeksi, rakastui kaupunkiin, eikä mikään ollut enää sen jälkeen kuten ennen. Nyt puolitoista vuotta kaupungissa asuttuaan hän avaa tätä Sisilian saaren pääkaupunkia myös meille muille.

Italian eteläkärjessä sijaitseva Palermo on jatkuvassa muutoksen tilassa. Jos sen ovat aikaisemmin valloittaneet kansat toisensa jälkeen, niin nyt paikalle ovat saapuneet ulkomaalaiset etätyöntekijät, asuntosijoittajat sekä turistit ympäri maailmaa.

Mikä on Palermon sielu, sen ihan erityinen taika? Sitä etsii ja esittelee kaupungissa asuva toimittaja Mira Selander.

”Rakastaessaan Palermo on ahne ja ahmii sinut helposti suihinsa. Toisaalta ei ole olemassa toista syliä, joka tuudittaisi sinua yhtä hellästi.”

Lue Miran haastattelu podcastin tekemisestä täältä.

Kuuntele ensimmäinen jakso alta

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!