Artikkelikuva

Ei vettä koiralle, hampaiden pesuun tai ruuanlaittoon – Podcastin viidennessä jaksossa kuullaan vesipulasta Sisiliassa

Maailman ääniä -podcastin viidennessä jaksossa Mira Selander kertoo Sisilian vesipulasta. Ongelmia ei aiheuta pelkästään veden vähyys, vaan myös vanhentunut teknologia.

Samaan aikaan, kun aurinkoinen ja appelsiininen Sisilia täyttyy Välimeren rannoille saapuvista miljoonasta turistista, sen vesisammiot ammottavat tyhjyyttä ja osa saaren maanviljelyksestä on jo kärsinyt paitsi koko ajan kuumenevista kesistä niin myös liian vähäisestä sateesta.

Se ole kuitenkaan ainoa selitys vesipulaan vaan saarta vaivaa myös liian vanhentunut teknologia. Yli puolet tarvittavasta vedestä menee tällä hetkellä haaskuun ja tästäkin syystä huhtikuussa osassa saarta aloitettiin taas kerran veden säännöstely ja saarelle julistettiin hätätila.

Toimittaja Mira Selander kertoo tällä kertaa, miten vesipula vaikuttaa elämään Sisiliassa.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!