Artikkelikuva

Palermon kirjava ja kaoottinen torialue Ballarò ihastuttaa ja kauhistuttaa – Podcastin neljännessä jaksossa selviää, miksi Ballarò houkuttelee ihmisiä ympäri maailmaa

Maailman ääniä -podcastin neljännessä jaksossa toimittaja Mira Selander kertoo Ballaròsta, Palermon monikulttuurisesta torialueesta.

Ballarò on Palermon suurin toiminnassa oleva torialue. Ballaròsta pystyy ostamaan liki kaiken tarvitsemansa. Lisäksi se on valtava sekoitus erilaisia yhteiskuntaluokkia sekä kulttuureja, jotka ovat vähän pakollakin sulautuneet keskenään.

Ballaròn torialueeseen on aina liittynyt paljon myös mafiaan liittyviä ennakkoluuloja, joiden kautta alueelle vasta asettuva ihminen ryhtyy helposti aluetta katsomaan.

”Palermosta sanotaan, että ihminen itkee, kun hän tulee tänne ja itkee kun hän lähtee. Voin sanoa, että tämä pätee varsinkin Ballaròon”, toimittaja Mira Selander sanoo podcastin jaksossa.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!