Artikkelikuva
Eniten harrastustukea SOS-lapsikylä antoi viime vuonna jalkapallon, ratsastuksen, koripallon ja jääkiekon harrastamiseen sekä soittotunteihin.

Tukea pallon potkimiseen: ”Harrastus voi olla lapselle turvaverkko, joka tuo elämään tukea ja rytmiä”

Harrastukset tukevat lapsen kehitystä ja ehkäisevät syrjintää. SOS-lapsikylän Unelmista totta -harrastustuen projektipäällikkö Päivi Häikiö kertoo, miten harrastuksia tuetaan.

Kuusikymmentä vuotta Suomessa toimineen SOS-lapsikylän tehtävä on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria. Järjestö tekee lastensuojelupalveluiden lisäksi muun muassa ennaltaehkäisevää harrastustukitoimintaa.

”Lähdemme kaikessa toiminnassa liikkeelle lapsen osallisuudesta. Harrastukset tukevat kehitystä. Harrastus voi olla lapselle turvaverkko, joka tuo elämään tukea ja rytmiä. Se voi ehkäistä myös syrjäytymistä”, sanoo Unelmista totta -harrastustuen projektipäällikkö Päivi Häikiö.

Taloudellinen tilanne ei ole ainoa haaste perheille.

Eniten tukea järjestö antoi viime vuonna jalkapallon, ratsastuksen, koripallon ja jääkiekon harrastamiseen sekä soittotunteihin. Tuetut perheet antavat vuolaasti palautetta tuen tärkeydestä.

”Perheet ovat kertoneet, että harrastus on ollut lapselle erityisen tärkeä, kun perheessä on ollut kriisejä.”

SOS-lapsikylä suunnittelee laajentavansa paikallista ehkäisevää toimintaansa. Tämän myötä myös harrastustukitoimintaa voitaisiin tehdä monipuolisemmin. Taloudellinen tilanne ei ole ainoa haaste perheille, Häikiö sanoo.

SOS-lapsikylä ry

Perustettu: Suomeen 1962, kansainvälisesti 1946.

Motto: Auttaa lapsia ja nuoria kasvamaan mahdollisuuksiensa mittoihin.

Jos järjestö olisi eläin, se olisi mustekala – auttaa ja tavoittaa eri tahoilla ja tavoilla lapsia ja nuoria.

Järjestön voi lakkauttaa, kun eriarvoisuus ja huonompiosaisuus on poistettu ja maailman kaikilla lapsilla, nuorilla ja perheillä on asiat hyvin.