Artikkelikuva

Miten journalismia tehdään sotatilanteessa? – Maailma kylässä -festivaalin paneelissa kohtaavat tunnetut toimittajat ja kuvaajat

Millaista työ sota-alueella ja toimituksissa konkreettisesti on? Maailman Kuvalehden tuottamassa "Uutiskuvien Ukraina" -paneelissa ääneen pääsevät toimittajat ja kuvaajat, jotka kertovat työstään sotauutisten takaa.

Millaisia keskusteluja toimituksissa käydään sotajournalismista ja sen periaatteista? Miten tehdä totuuteen pyrkivää journalismia valtavien sotapropagandakoneistojen varjossa? Mitä kuvissa näytetään, ja mitä jää niiden ulkopuolelle?

Lauantaina 28.5. Maailma kylässä -festivaaleilla kuullaan keskustelu, jossa esille pääsevät toimittajat ja -kuvaajat.

Uutiskuvien Ukraina -keskustelussa käsitellään sitä, millaista toimittajien työ sota-alueella ja toimituksissa konkreettisesti on.

On mielenkiintoista tietää esimerkiksi, miten paljon aikaa menee faktojen tarkastukseen ja lähteiden tsekkaamiseen sekä miten informaatiosota hankaloittaa työtä.

Keskustelussa ovat mukana muun muassa Ylen toimittaja Antti Kuronen, Helsingin Sanomien valokuvaaja Kalle Koponen, Ilta-Sanomien toimittaja Anna Nuutinen ja Suomen Novaja Gazetan kanssa yhteistyötä tehnyt toimittaja Kerttu Matinpuro.

”On mielenkiintoista tietää esimerkiksi, miten paljon aikaa menee faktojen tarkastukseen ja lähteiden tsekkaamiseen sekä miten informaatiosota hankaloittaa työtä”, kommentoi keskustelua moderoiva Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen.

Uutiskuvien Ukraina Maailma kylässä -festivaaleilla 28.5. klo 17.40–18.10. Online ja Tiivistämö, Helsinki, vapaa pääsy.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!