Artikkelikuva
Indonesialaiset aktivistit osoittivat mieltä jo 2020 seksuaalisen väkivallan kieltävän lain läpimenemiseksi Indonesian parlamenttitalon edessä Jakartassa.

Turvallisemman Indonesian alku: laki kieltää pakkoavioliitot ja seksuaalisen häirinnän

Indonesia on hyväksynyt kauan odotetun lain, joka kieltää ensimmäistä kertaa pakkoavioliitot ja seksuaalisen häirinnän, uutisoi The Guardian.
Huhtikuun puolivälissä hyväksytty laki kriminalisoi yhdeksän seksuaalisen väkivallan muotoa, mukaan lukien fyysisen ja sanallisen pahoinpitelyn, häirinnän, pakkosterilisaation ja hyväksikäytön.
Uusi laki sisältää muun muassa 15 vuoden vankeusrangaistuksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdeksän vuoden pakkoavioliitosta. Siinä määrätään, että tuomioistuimen on velvoitettava tuomitut maksamaan uhreille korvauksia. Uhreille on myös tarjottava neuvontaa.
Lakia esittivät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa käsittelevä kansallinen toimikunta ja kansalaisyhteiskunnan ryhmät jo 10 vuotta sitten. Edustajainhuone käsitteli sitä ensimmäisen kerran vuonna 2016.
Indonesian naisten oikeusapuyhdistyksen Jakarta-osaston johtaja Siti Mazumah sanoi Guardianille, että lakiesitys merkitsee maalle uutta alkua.
”Tämä ei koske vain lakia: tämä on uuden sivilisaation alku, jonka luomme yhdessä. Indonesiasta on tullut kansakunta, joka ei suvaitse ja normalisoi seksuaalista väkivaltaa.”