Artikkelikuva
Eläinten terveys on tärkeää myös ihmisille. Pandemian aikana on tullut entistä selvemmäksi, että ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys ovat kytköksissä toisiinsa.

Suomen Eläinlääkäreiden Kehitysyhteistyöjärjestö vie eläinlääkintää sitä tarvitseville: ”Haasteet ovat erilaisia, vaikkapa saniteettiasiat ja trooppiset taudit”

Suomen Eläinlääkäreiden Kehitysyhteistyöjärjestö (SEK) pyrkii luomaan maailman, jossa kaikilla eläimillä olisi mahdollisuus eläinlääkintään. Eläinlääketieteen parissa tehtävässä kehitysyhteistyössä on tärkeää huomioida kohteiden olosuhteet, sillä kaikkia toimintatapoja ei aina voida viedä Suomesta sellaisenaan.

Pandemian myötä on tullut yhä selvemmäksi, että ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys ovat kytköksissä toisiinsa. Yhteisen terveyden konseptissa huomioidaan tämä. Kokonaisvaltainen konsepti on tärkeä Suomen Eläinlääkäreiden Kehitysyhteistyöjärjestölle (SEK).

SEK:n perustivat 2008 kehitysyhteistyöstä kiinnostuneet eläinlääkärit. SEK välittää tietoa eläinlääkäreille suunnatuista kehitysyhteistyöhankkeista, järjestää koulutuksia ja vie lääkäreitä esimerkiksi Intiaan yhteistyössä Worldwide Veterinary Servicen kanssa.

”Olemme keränneet opetuskirjoja ja eläinlääkintätarvikkeita ja toimittaneet niitä eläinlääkäreiden mukana maailmalle, muun muassa Intiaan, Boliviaan
ja Etelä-Afrikkaan”, sanoo SEK:n tiedotuspäällikkö Silja Väyrynen.

Paikalliset ihmiset ovat asiantuntijoita. Heidän tietotaitonsa täytyy huomioida.

Eläinlääketieteen parissa tehtävässä kehitysyhteistyössä on Väyrysen mukaan tärkeää huomioida kohteiden olosuhteet. Toimintatapoja ei aina voida viedä Suomesta sellaisenaan.

”Haasteet ovat erilaisia, vaikkapa saniteettiasiat ja trooppiset taudit. Paikalliset ihmiset ovat asiantuntijoita. Heidän tietotaitonsa täytyy huomioida.”

Suomen Eläinlääkäreiden Kehitysyhteistyöjärjestö ry

Perustettu: 2008

Jos järjestö olisi eläin, se olisi vihervarpunen. Parvilintu, jolla on hyvät näköalat ja vivahteikas laulu. Ketterä ja lentää sinne, missä tarve on.

Järjestön voi lakkauttaa, kun kaikille eläimille on mahdollisuus eläinlääkintään riittävin resurssein ja tietotaidoin.