Artikkelikuva
Mehiläinen on yksi pölyttäjistä, jonka toiminta muuttuu tutkimuksen mukaan ilmansaasteiden seurauksena.

Ilmansaasteet vähentävät pölytystä, selviää tutkimuksesta: ”Näitä saasteita löytyy yleisesti ilmasta, jota monet ihmiset hengittävät päivittäin”

Yleiset ilman epäpuhtaudet reagoivat kukkaisten tuoksujen kanssa ja vähentävät pölytystä, selviää tutkimuksesta. Tutkijat ovat huolissaan tuloksista, jotka osoittavat, että ilmansaasteilla on vaikutusta ekosysteemeihin, joista ihmiset ovat riippuvaisia.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yleiset ilman epäpuhtaudet, kuten pakokaasusta erittyvä typpioksidi, reagoivat kukkaisten tuoksujen kanssa ja vähentävät pölytystä, uutisoi Mongabay.

Tutkijat kaasuttivat avointa sinappipeltoa ja tarkkailivat, miten epäpuhtaudet vaikuttivat pellolla lentävien pölyttäjien toimintaan.

Ilmansaasteet aiheuttivat jopa 90 prosenttia vähemmän käyntejä kukissa ja kolmanneksen vähemmän pölytystä kuin saasteettomalla pellolla. Eniten pölytystä vähensivät ilmansaasteiden takia mehiläiset, kärpäset, koit ja perhoset.

”Löydökset ovat huolestuttavia, koska näitä saasteita löytyy yleisesti ilmasta, jota monet ihmiset hengittävät päivittäin”, toteaa toinen tutkimuksen tekijöistä James Ryalls Readingin yliopistosta lausunnossaan.

”Huomattava pölyttäjien määrän ja niiden aktiivisuuden vähentyminen osoittavat, että ilmansaasteilla on myös vaikutuksia luonnollisiin ekosysteemeihin, joista ihmiset ovat riippuvaisia.”

Yhdysvallat on sallimassa hyönteisiä halvaannuttavat torjunta-aineet.

Pölyttäjiä uhkaavat myös torjunta-aineet. Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) odotetaan hyväksyvän neljän pölyttäjille ja muille hyönteisille tuhoisimman kemikaalin käytön seuraavaksi 15 vuodeksi eteenpäin, uutisoi The Guardian maaliskuussa.

Yhdysvallat on sallimassa hyönteisiä halvaannuttavat torjunta-aineet siitä huolimatta, että EU on ne kieltänyt.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!