Artikkelikuva

Pohjoissavolaista lähiruokaa ja luonnonantimia

Satoa-ruokafestivaaleilla pääsee maistelemaan paikallisten yrittäjien loihtimia annoksia.

Iloinen ruokajuhla, katumuusikot ja taiteilijat kohtaavat Kuopiossa elonkorjuun aikaan 27.-28.8.2021 Satoa-ruokafestivaaleilla.

Paikallisten makujen juhlassa teemana on puhdas luonto ja lähiruoka lautasella. Katuruokakulttuurin hengessä päästään maistelemaan pääosin paikallisista raaka-aineista, paikallisten yrittäjien loihtimia annoksia. Tapahtuma on maksuton ja 3–6 euron ruoka-annokset kutsuvat kokeilemaan uusia ja useita makuja.

Kuopion alueella ja Pohjois-Savossa saadaan olla ylpeitä, sillä se on ensimmäisenä Suomessa ansainnut European Region of Gastronomy -tunnustuksen. Tämä vastuullisuuden kunniamaininta myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle, jossa tuotannossa painotetaan laatua, luotettavuutta ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014 ja vuonna 2018 kävijöitä oli jo 20 000.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!