Artikkelikuva
Interkult Kassandran ohjaajat ovat enimmäkseen maahanmuuttajataustaisia.

Interkult Kassandra yhdistää ihmisiä taiteen voimalla

Yhdistys järjestää toimintaa muun muassa vastaanottokeskuksissa, joissa maahanmuuttajataustaiset ohjaajat kertovat kokemuksistaan taiteen opettamisen ohella.

”Taiteen avulla pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja itseensä. Se toimii jäänmurtajana. Viisi ihmistä, jotka kaikki puhuvat eri kieltä, ymmärtävät toisiaan vaikkapa tehdessään musiikkia”, sanoo Andreas af Enehielm, Kassandran toiminnanjohtaja.

Interkult Kassandran ytimessä on edistää kulttuurien kohtaamista ja ehkäistä rasismia. 20 vuotta toiminnassa ollut järjestö pitää taidetyöpajoja ja -kursseja esimerkiksi kouluissa, kirjastoissa ja nuorisotaloissa. Ohjaajina toimivat enimmäkseen maahanmuuttajataustaiset taiteilijat.

Viime vuosina Kassandra on tehnyt paljon työtä vastaanottokeskuksissa, joissa alkamassa on jälleen kevääseen asti jatkuva kotoutumishanke.

Siinä vastaanottokeskusten asiakkaat tapaavat itsekin maahanmuuttajataustaisia taiteilijoita, jotka sekä opettavat taidetta että kertovat kokemuksiaan suomalaisessa yhteiskunnassa toimimisesta.

Kassandra järjestää myös kaikille avoimia tapahtumia. Lähitulevaisuudessa työn alla on esimerkiksi iso tanssiesitys nimeltä Unelma, jota valmistelevat eri Pohjoismaissa asuvat afrikkalaistaustaiset tanssijat.

Interkult Kassandra ry

Perustettu: 2000

Motto: ”Olemme kaikki erilaisia, mutta samanarvoisia.”

Järjestön voi lakkauttaa tilanteessa, jossa kaikki tulevat toimeen keskenään ja kaikilla on samat mahdollisuudet toteuttaa itseään.