Hybridiautoja Ugandasta

Ugandan valtio on päättänyt rahoittaa hybridiautohanketta.

Uganda. Ugandan valtio-omisteinen autoyhtiö aikoo alkaa valmistaa hybridiautoja. Jos kaikki menee hyvin, sekä polttoaineella että sähköllä kulkevat Kiira Smack -autot ovat markkinoilla vuonna 2018, kirjoittaa AllAfrica-sivusto.

Ugandan hallitus tukee autohanketta noin 38 miljoonalla eurolla, kertoo autoyhtiön johtaja Isaac Musasizi. Tuki on osa maan presidentin tiedettä ja teknologiaa rahoittavaa hanketta. Tehtaan on tarkoitus työllistää 2 500 henkeä ja tuottaa 7 000 hybridiautoa vuodessa.

Autoalan asiantuntijat suhtautuvat suunnitelmaan varovaisemmin. Valmistuskustannuksia rasittanee sähkön korkea hinta ja epävarmuudet sen toimituksessa. Myös ostajien löytyminen Ugandasta ja muualta Itä-Afrikasta voi osoittautua haasteelliseksi.

Ugandalaisvalmisteisen hybridin myyntihinta tulee olemaan noin 20 000 Yhdysvaltain dollaria, yrityksestä kerrotaan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!