• 21.10.2021

  ”Nyt voimme katsoa intiimeinä hetkinä toisiamme silmiin” – Rubén Salgado kuvasi aurinkopaneelien valossa ihmisiä ympäri maapalloa

  Espanjalainen kuvajournalisti Rubén Salgado on kuvannut kuuden vuoden ajan ihmisiä, joiden elämä on mullistunut aurinkoenergian myötä.

 • 13.9.2021

  Tätä mieltä etelän toimijat ovat EU:sta: ”Ei aina tee niin kuin toivomme, mutta ainakin meitä kuunnellaan”

  Euroopan unionissa hääräävistä lobbareista puhutaan paljon, mutta valtaosalla maailman väestöstä ei ole pääsyä Brysselin vallan linnakkeisiin. Mitä aktivistit ja järjestöt etelässä toivoisivat EU:lta? Soitimme ja kysyimme.

 • 3.11.2020

  Kirkon ihanteiden ja todellisuuden välillä on kuilu

  Piispa Teemu Laajasalon rikostuomio muistuttaa meitä siitä, että kirkko on läpeensä inhimillinen instituutio, kirjoittaa valtiotieteiden tohtori Henni Alava AntroBlogin uutiskommentissa.

 • 9.4.2020

  Sosiaalinen etäisyys on kulttuuri- ja varallisuuskysymys

  Korona ei leviä väestöissä satunnaisesti vaan tavoilla, joihin vaikuttaa esimerkiksi yhteiskuntaluokka, kirjoittaa valtiotieteen tohtori Henni Alava AntroBlogin uutiskommentissa. 

 • 1.11.2019

  Afrikan homofobia – Euroopan afrofobia

  Homoille kuolemantuomiota ajavat ryhmät Ugandassa vetoavat Raamatun lisäksi jatkuvasti siihen, ettei homoseksuaalisuus ole ‘afrikkalaista’, kirjoittaa Henni Alava Antroblogin uutiskommentissaan.

 • 8.1.2019

  "Elämä on paras opettaja"

  Miltä vanheneminen tuntuu? Mikä elämässä on tärkeää? Mitä vuodet ovat opettaneet? Joseph, Hasnahar, Elsa, Seija ja Antonio kertovat.

 • 10.10.2018

  Nuorisoaktivisti tapasi kehitysministerin: ”Hän lupasi nostaa Suomen kehitysrahoitusta!”

  Ugandalainen Scovia Alinza hyppäsi päiväksi Anne-Mari Virolaisen saappaisiin. Hän sai ministeriltä lupauksen, että Suomi tulee kiinnittämään huomiota kaikkein köyhimmille maille antamansa tuen määrään.

 • 3.5.2018

  Gerald Kankya haastaa yritykset kunnioittamaan paikallisten ihmisoikeuksia – jopa henkensä uhalla

  Ugandan hallitus ei juurikaan säätele yritysten toimintaa, vaikka kansainvälisesti yritysvastuun sääntelyssä on otettu isoja edistysaskelia. Maailma kylässä -festivaalille saapuva ihmisoikeustaistelija haluaa tälle lopun.

 • 19.6.2017

  Bella Nshimirimana on Ugandan pakolaisnainen 2017

  28-vuotias burundilainen opiskelija ja 12-henkisen perheen äiti käyttää vapaa-aikansa toisten pakolaisten auttamiseen.

 • 15.6.2017

  Ikuinen karkuri

  Yhdysvallat ja Uganda päättivät kenties maailman pahamaineisimman karkulaisen Joseph Konyn ihmisjahdin. Ugandalaisen kapinallisjohtajan vaikutus on hiipunut vuosien varrella Keski-Afrikassa.