Brasiliassa ensimmäistä kertaa vain intiaaneja valamiehistössä

Alkuperäisyhteisöt kiittelivät tuomaria uudesta lähestymistavasta.

Brasilia. Brasiliassa alkoi huhtikuun lopulla ensimmäinen oikeudenkäynti, jonka valamiehistöön valittiin yksinomaan intiaaneja. Sekä tapon yrityksen uhri että molemmat epäillyt tekijät ovat intiaaneja.

Tuomari Aluizio Ferreira halusi päätöksellään vähentää juopaa virallisen oikeuden ja paikallisyhteisöjen perinneoikeuden välillä. Intiaaniyhteisöt eivät usein halua tuoda rikoksia virallisen oikeuslaitoksen tuomittaviksi, vaan päättävät mieluummin rangaistuksista itse.

Pohjoisbrasilialaisessa Roraimassa käsiteltävä tapaus on erikoinen myös sisällöltään. Epäillyt ovat kertoneet yrittäneensä tappaa uhrin, koska tämä oli heidän mielestään pahan hengen valtaama, kertoo G1 do Roraima -uutissivusto.

Alkuperäisyhteisöt kiittelivät tuomaria uudesta lähestymistavasta. ”Tämä voi auttaa meitä ymmärtämään ei-intiaanien harjoittamaa oikeutta”, totesi paikallinen päällikkö ­Julio Macuxi.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!