Afganistan vastustaa Norjan karkotuksia

Afganistanin viranomaiset ovat jopa uhanneet käännyttää takaisin Norjan karkottamat pakolaiset.

Afganistan. Norjan aikeita palauttaa turvapaikanhakijoita Afganistaniin ei katsota hyvällä Afganistanin hallituksessa, kertoo afganistanilainen Khaama Post -lehti. Karkotettaviksi suunniteltujen joukossa on kokonaisia perheitä.

Khaama Postin mukaan Afganistanin hallitus on lähettänyt Norjalle muistion, jossa se on viitannut yhteistyöhankkeiden vaarantumiseen ja kahdenvälisten suhteiden viilenemiseen, mikäli turvapaikanhakijat palautetaan Afganistaniin vastoin heidän tahtoaan.

Afganistanin ulkoministeriö on puolestaan viestittänyt karkotuspäätöksen tehneelle Norjan oikeusministeri ­Anders Anudsenille, ettei maa ole valmis ottamaan vastaan Norjasta karkotettavia pakolaisia.

Kehnon taloudellisen tilanteen vuoksi heille ei voida tarjota asuntoja, työtä tai koulutusta. Anudsenia muistutettiin myös siitä, ettei Afganistan ole turvallinen maa.

Afganistanin viranomaiset viittaavat maiden väliseen sopimukseen pakolaisten paluusta ja edellyttävät, että kaikkien palautusten on perustuttava vapaaehtoisuuteen. He ovat jopa uhanneet käännyttää takaisin Norjan karkottamat pakolaiset.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!