Ugandassa etsitään ilmastonmuutoksen kestävää kahvia

Ugandassa tutkitaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia kahvintuotantoon.

Uganda. Ugandassa tutkitaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia kahvintuotantoon. Ugandan vientituloista suuri osa tulee juuri kahvista.

Ugandan kauppaministeriön, maan teollisuuden, Makeren yliopiston ja kansainvälisen kestävän kehityksen instituutti IISD:n yhteishanke käynnistyi huhtikuussa. Pilottihankkeessa tutkitaan kahvin koko arvonmuodostusketjua – kahvin matkaa viljelmiltä jalostukseen ja kauppaan – ja sen haavoittuvuutta.

Uganda saa kahvista vuosittain noin 308 miljoonan euron vientitulot. Kahvi työllistää suoraan tai epäsuorasti vähintään kaksi miljoonaa ugandalaista. Kahvi on kuitenkin hyvin riippuvainen oikea-aikaisista sateista. Ilmaston muuttuessa sitä uhkaavat yhtä lailla kuivuus ja tulvat.

Suuri osa Ugandan tuloista on riippuvaisia muutaman riskiherkän maataloustuotteen sadoista. Siksi maa kärsii erityisen paljon arvaamattomista sääilmiöistä, kirjoittaa eteläisen Afrikan asioista uutisoiva, kansainvälinen The Zambezian -nettilehti.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!