Uganda komensi poliisit siistiytymään

Poliisijohdon päätöksestä naispoliisien kirjavat hiuslaitteet ja miespoliisien vallattomat viikset ovat historiaa.

Uganda. Ugandan poliisijohto on päättänyt, että poliisin ohjesääntöä ja sen noudattamista ryhdytään seuraamaan entistä tarkemmin. Erityisesti huomiota tullaan kiinnittämään poliisien ulkonäköön.

Poliisijohdon terästäytymisen seurauksena naispuolisilla poliiseilla ei jatkossa tulla näkemään kirjavia hiuslaitteita ja lettikampauksia, eikä miehillä vallattomia viiksiä.

Maaliskuun lopulla päivätyssä, maan poliisiasemille lähetetyssä viestissä korkea poliisiviranomainen Okoth Ochola kertoo pettyneensä sekä mies- että naispuolisten polii­sien ilmiasuun, joka hänen mukaansa on surkea.

Sen lisäksi, että moittii virantoimituksessa olevia poliiseja, ugandalaisen The New Vision -nettilehden siteeraama Ochola antaa näiden kuulla kunniansa myös vapaa-ajan pukeutujina. Hänen mukaansa poliisit näyttävät yhtä lailla virkapuvuissa kuin vapaa-ajan asuissaankin homssuisilta ja virttyneiltä.

Naispoliiseille Ochola suo pienen myönnytyksen.

”Naisten hiukset saavat olla pitkät, mutta ne on pidettävä siististi lakin alla, pinneillä päätä myöten kiinnitettyinä.”