Uganda komensi poliisit siistiytymään

Poliisijohdon päätöksestä naispoliisien kirjavat hiuslaitteet ja miespoliisien vallattomat viikset ovat historiaa.

Uganda. Ugandan poliisijohto on päättänyt, että poliisin ohjesääntöä ja sen noudattamista ryhdytään seuraamaan entistä tarkemmin. Erityisesti huomiota tullaan kiinnittämään poliisien ulkonäköön.

Poliisijohdon terästäytymisen seurauksena naispuolisilla poliiseilla ei jatkossa tulla näkemään kirjavia hiuslaitteita ja lettikampauksia, eikä miehillä vallattomia viiksiä.

Maaliskuun lopulla päivätyssä, maan poliisiasemille lähetetyssä viestissä korkea poliisiviranomainen Okoth Ochola kertoo pettyneensä sekä mies- että naispuolisten polii­sien ilmiasuun, joka hänen mukaansa on surkea.

Sen lisäksi, että moittii virantoimituksessa olevia poliiseja, ugandalaisen The New Vision -nettilehden siteeraama Ochola antaa näiden kuulla kunniansa myös vapaa-ajan pukeutujina. Hänen mukaansa poliisit näyttävät yhtä lailla virkapuvuissa kuin vapaa-ajan asuissaankin homssuisilta ja virttyneiltä.

Naispoliiseille Ochola suo pienen myönnytyksen.

”Naisten hiukset saavat olla pitkät, mutta ne on pidettävä siististi lakin alla, pinneillä päätä myöten kiinnitettyinä.”

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!