Artikkelikuva
Koulupäivinä Anjui (vas.) ja Anoj eivät hakkaa kiviä

Koulu antaa toivoa

Lukutaidottomille ja ilman koulutusta oleville kivenhakkaajille antaa toivoa paikallisen yhteisön ylläpitämä koulu.

Yli puolet kivenhakkaajista on lukutaidottomia ja vailla koulutusta. Toivoa paremmasta antaa paikallisen yhteisön ylläpitämä kymmenluokkainen koulu.

Kymmenessä vuodessa opintielle on lähtenyt neljäsataa kivityöläisten lasta. Myös vanhemmat ovat opetelleet lastensa kannustamina lukemaan ja laskemaan. Koulu saa tukea United Mission To Nepal -järjestöltä ja maan hallitukselta. Suomen Lähetysseura tukee koulun sokeita opiskelijoita.

Suomen Lähetysseura tukee 11 nuoren jatko-opintoja ja suunnittelee viiden uuden opiskelijan ottamista. Tavoitteena on auttaa nuoria myös työpaikan löytämisessä, ettei heidän tarvitse palata hakkaamaan kiviä joen pohjalle.

Lue myös:

0,32 euron työpäivä

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!