Halpaa seksiä ja pihejä turisteja

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Malkit Singh, 30

Jatko-opiskelija, Yamuna Nagar, Intia

”Useimmat intialaiset voivat kuvitella nepalilaisia tasan kahdessa ammatissa. Ensimmäisenä mieleen tulee vartija, sitten palvelija. Nepalilaiset yövartijat vahtivat rikkaiden intialaisten koteja, joissa maanmiehet ja -naiset laittavat ruokaa, huolehtivat lapsista ja siivoavat. Intiassa nepalilaisilla on kovien työntekijöiden maine: he työskentelevät loputtomiin kaikissa olosuhteissa.

Nepalilainen nainen tarkoittaa intialaiselle miehelle hyvää ja halpaa seksiä. Punjabin osavaltiossa nepalilaisia naisia myydään vaimoiksi ja seksityöntekijöiksi. Siellä sanotaan, että ’ei tarvitse huolestua, jos poikasi ei saa vaimoa Punjabista – viidellä sadalla rupialla hän saa kauniin nepalilaisen vaimon’.”

Shiva K. Dhungana, 42

Tutkija, Katmandu, Nepal

”Intialaiset ovat melkein aina innostuneita puuttumaan Nepalin asioihin. Intia on ollut läsnä Nepalin politiikassa jo vuosikausia. Isovelikansalle on keksitty haukkumanimiä, jotka ovat ahkerassa käytössä.

Nepalilaiset lähtevät usein hanttihommiin Intiaan. Heidän vastoinkäymisistään ja kohtelustaan erityisesti Biharin ja Uttar Pradeshin osavaltioissa on tullut yleinen puheenaihe. Erityisesti puhutaan huijauksista ja siitä, että paikallinen poliisi ahdistelee nepalilaisia. Intialaiset saattavat saada Nepalissa tylyn ja jopa loukkaavan kohtelun. Nepalilaisten mielestä intialaiset turistit juoksevat halpojen huvien perässä ja tinkivät joka rupiasta.”

Julkaistu Kumppani-lehdessä 9/2008

Muut Kumppani-lehden linkit