Halpa kaupunkiloma

Kumppani esittelee kuukausittain kapineen, joka tekee elämästä vähän kelvollisempaa.

Tehtävä: Sulje kännykkä, vaihda kunnolliset kävelykengät jalkaan ja eksy lähiympäristöösi.

Aina ei tarvitse lähteä ulkomaille kokeakseen uusia elämyksiä.

Jos asut kaupungissa, suuntaa kohti tuntematonta lähiötä, jossa et ole ennen käynyt. Tai jos lähiseudut ovat kaikki tuttuja, pyydä ystävääsi viemään sinut jonnekin silmät sidottuna. Voit myös päättää etukäteen, että käännyt ensimmäisestä kulmasta oikealle, sitten kolmannesta kadusta vasemmalle ja niin edelleen.

Lisähaasteita kaipaaville hyviä vinkkejä tuo Meiju Niskalan Olet tässä (Turku) -teos. Kirjan tehtäviä voi tehdä muuallakin kuin Turussa. Voit esimerkiksi etsiä lähitienoosi rumimmat tai kauneimmat paikat. Jännittävältä kuulostaa myös tehtävä, jossa vieraan pyörän tarakalle jätetään aarrekartta. Kartan löytäjä voi yrittää löytää aarteen, joka voi olla vaikkapa kirje sinulta tai pieni hauska esine.

Turku-kirja saa jatkoa keväällä, kun samanlainen opas ilmestyy myös Helsingistä.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 3/2008

Muut Kumppani-lehden linkit

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!