Kilpailu futiksesta

Viviane Espinoza, 28, viestintäasiantuntija, Washington, Yhdysvallat

”Meillä brasilialaisilla on eniten ennakkoluuloja argentiinalaisia, meidän vihatuimpia naapureitamme kohtaan. Joillakin on tapana vitsailla, että ’mikä saa argentiinalaisen surulliseksi, ei välttämättä tuo kyyneleitä brasilialaisen silmiin’. Brasilia­laiset eivät itse asiassa vihaa argentiinalaisia. Kyse on enemmän jatkuvasta kilpailusta kaikissa mahdollisissa asioissa. Me brasilia­laiset luulemme, että meillä on parempaa lihaa, parempia peltoja, parempia rantoja ja parempaa yerba mate -teetä ja että me tietysti pelaamme paremmin jalkapalloa!

Brasilialaisten mielestä argentiinalaiset ovat ylimielisiä. He ahtautuvat meidän rannoillemme kesäisin ja luulevat omistavansa paikat. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Olen jopa tavannut kivoja argentiinalaisia!”

Paolo Regis, 30, yliopistolehtori,
Suzhou, Kiina

”Argentiinalaisten mielestä brasilialaiset ovat ystävällisiä ja iloisia – kuten argentiinalaisetkin. Sen lisäksi brasilialaiset osaavat bailata. Maailman parhaat bileet ovat Riossa, ja argentiinalaiset haluaisivat mielellään kokea bilemenoa brasilialaisittain.

Argentiinalaisten mielestä brasilialaisilla on iso ego, joka sopii hyvin heidän tapaansa puhua maastaan ’parhaana maana maailmassa’. Sen voi ymmärtää, sillä Brasiliassa on kauniita naisia, aurinko paistaa läpi vuoden ja täydellisillä rannoilla voi rentoutua caipirinhan ääressä.

Brasilialaiset ovat meidän luonnollisia kilpailijoitamme jalkapallossa. Kun MM-kisat lähestyvät, haluamme pyyhkiä heidät pois maailmankartalta!”

Julkaistu Kumppani-lehdessä 10/2008

Muut Kumppani-lehden linkit

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!