Kidnappaukset rahan vuoksi kasvussa

Filippiineillä muslimikapinallisten kaappaamiksi joutuneet suomalaiset miehet ovat osa kasvavaa joukkoa. Kidnappaukset lunnaiden vuoksi kohosivat ennätystasolle viime vuonna. Asiaa tutkineen vakuutusyhtiö Hiscoxin edustaja Rob Davies arvioi ilmiön olevan seurausta poliittisesta levottomuudesta, laittomuudesta ja köyhyydestä.

Vuonna 1999 tietoon tulleista 1789 kidnappauksesta 92 prosenttia tapahtui vain 10 maassa. Erityisen suosittuja ihmiskaappaukset olivat Latinalaisessa Amerikassa, jossa tapahtui kolme neljästä kaappauksesta. Vaarallisin maa joutua kidnapatuksi oli Kolumbia, jossa julkisuuteen asti pääsi 972 ihmisryöstöä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!