Jätteistä vaihdossa bussilippuja

Ennakkoluulottomasta ympäristöpolitiikasta tunnettu brasilialainen Curitiban kaupunki on keksinyt uuden keinon parantaa asukkaidensa kiinnostusta jätehuoltoon. Vähävaraiset perheet saavat maksun lajittelemistaan jätteistä – joko bussilippuina tai ruokana. Kaupungin yliopisto järjestää kaikille ilmaisia ympäristökursseja.

Yli kahden miljoonan asukkaan Curitiba ei ole onnistunut välttämään samoja ympäristöongelmia, jotka vaivaavat esimerkiksi sen pohjoista naapurikaupunkia Rio de Janeiroa. Jätteiden keräämisessä ja lajittelussa se on kuitenkin edelläkävijä: yli 70 prosenttia kotitalouksista toimittaa jätteensä hyötykäyttöön.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!