• 17.11.2015

    Maailma lihoo vauhdilla

    Lähes puolet maailman maista kärsii samanaikaisesti ylipainosta ja kitukasvuisuudesta.

  • 20.11.2014

    Teen pitkä matka

    Teetä on juotu Aasiassa tuhansia vuosia. Viime vuosina teekulttuuri on alkanut kiinnostaa Suomessakin.

  • 1.9.2014

    Ebola-alueita uhkaa nälänhätä

    Kuolleiden maanviljelijöiden sadot jäävät korjaamatta ja ruoan tuonti on vaikeaa.

  • 1.9.2014

    Mikä on maailman yleisintä syötävää?

    Ihmiset viljelevät, metsästävät ja syövät kaikenlaista, mutta mikä maan monista antimista on kaikkein suosituin?

  • 1.9.2014

    Pikaruokaketju­ antaa toivoa Zimbabwessa

    KFC:n paluu toivotettiin tervetulleeksi perinteisin juhlamenoin.

  • 15.1.2014

    Gourmet-ruokaa hyönteisistä

    Monet kavahtavat ajatusta hyönteisten suuhun laittamisesta. Hyönteiset kuuluvat kuitenkin noin kahden miljardin ihmisen ruokavalioon. Kööpenhaminalainen huippuravintola kehittelee ötököistä gourmeeta, ja Turussakin puuhataan hyönteisfarmia.

  • 9.1.2014

    Tärkeintä on arki – ja ruoka

    Sarjakuvataiteilija Emmi Valveen sarjakuvat vievät Maailman Kuvalehden lukijat kulinaristisille retkille eri puolille maailmaa. Valve kertoo tässä suhteestaan ruokaan.

  • 10.12.2013

    Mate – veden ja ilman taidetta

    Johanna Pohjolan tietokirja taustoittaa voimajuoman historiaa ja kulttuuria.

  • 2.12.2013

    Ruoan hinta ei tempoile

    Satojen koon vaihtelevuudesta huolimatta hinta pysyy maailmanmarkkinoilla vakaana.

  • 30.9.2013

    Kiinassa diabetes ei näy vyötäröllä

    Toisin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, kiinalaiset diabeetikot eivät ole ylipainoisia.