Artikkelikuva
Ympäri Suomenlinnaa pääsee nauttimaan monenkirjavasta taiteesta. Ruutikellarissa on nähtävillä saaren taiteilijoiden poikkitaiteellinen teos, jossa tutkitaan luonnon, ihmisen ja teknologian välisiä suhteita.

Murheet palavat tuhkaksi kekripukin mukana

Syksyisessä Suomenlinnassa järjestettävässä perinteikkäässä Viaporin Kekrissä pääsee nauttimaan valotaiteesta ja mystisistä kertomuksista saaren historiasta.

Kekri on perinteinen suomalainen syysjuhla, jossa juhlitaan valon ajan päättymistä ja pimeän ajan alkua.

Suomenlinnan kekritapahtuma levittäytyy pyhäinpäivänä ympäri marraskuista merilinnoitusta, perinteisiä sadonkorjuuajan herkkuja unohtamatta.

Syväsukelluksen pimeään vuodenaikaan voi ottaa, kun osallistuu tähtiretkelle Kustaanmiekalle, joka on yksi Helsingin pimeimmistä paikoista.

Toinen kiinnostava, hämärää henkivä ohjelma on Kurja Viapori, jossa käsitellään tummia tositarinoita Suomenlinnasta. Kertomuksia on niin murhamiehistä kuin vankikarkureista – vaiettuja salaisuuksia siis riittää.

Kertomuksia on niin murhamiehistä kuin vankikarkureista – vaiettuja salaisuuksia siis riittää.

Vastapainoksi on luvassa myös valoa. Tänä vuonna suomalaisen perinnejuhlan yhteydessä pääsee nauttimaan valotaiteen biennaalista, joka levittäytyy koko Suomenlinnaan.

Tapahtuma huipentuu Tykistölahden tunnelmalliseen kekriseremoniaan, jossa kekripukki sytytetään roihuun. Tuliesitysten ja mystisen musiikin siivittäminä kävijöiden paperille kirjoittamat murheet palavat pukin mukana tuhkaksi taivaan tuuliin.

Tule polttamaan omat murheesi! Mikä hieno mahdollisuus!

Viaporin Kekri järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Saaren kahvilat ja ravintolat osallistuvat tapahtumaan eritoten räätälöidyillä tarjoiluillaan.

Viaporin Kekri 6.11. Helsingin Suomenlinnassa. Valotaiteen biennaalin kohteisiin vapaa pääsy.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!