• 25.9.2024

    Maailman ääniä -podcastin syysjaksossa käydään läpi kolme Palermoa ravistellutta tragediaa: ”Jalkapalloilija Toto Schillaci yhdisti Italian ja Sislian”

    Palermo ja Sisilia ovat olleet viime aikoina esillä uutisissa ikävässä valossa, kun ulkomaalainen luksusjahti upposi saaren edustalla ja siirtolaisten vapaudenriistosta syytetyn ministerin oikeudenkäynti alkoi. Myös jalkapallotähti Toto Schillacin kuolema järkytti kaupunkia, mutta toi samalla ihmiset yhteen, kertoo toimittaja Mira Selander podcastin kahdeksannessa jaksossa.

  • 3.9.2024

    Pyhän lehden paluu – Kokanlehden perinteinen käyttö kiinnostaa nyt Perun nuorta sukupolvea

    Kokanviljely tunnetaan Euroopassa lähinnä kokaiinintuotannosta. Perussa kokanlehti on kuitenkin muinainen rohto, jonka suosio on elpynyt stigman hälvenemisen myötä. Kuvareportaasi Andeilta.

  • 27.12.2023

    Ruoka on Palermossa tapa osoittaa rakkautta ja tuntea yhteyttä juuriinsa – Maailman ääniä -podcastin toisessa jaksossa tutustutaan sisilialaisten mielenmaisemaan ruuan kautta

    Maailman ääniä -podcastin toisessa jaksossa toimittaja Mira Selander kertoo, mitä ruoka merkitsee sisilialaisille. Jaksossa sivutaan myös Palermon jouluruokaperinteitä.

  • 14.11.2023

    Anarkistimarttojen toimintaan voi osallistua silloin kuin haluaa, niin kuin haluaa: ”Harjoitamme arjen anarkismia”

    Miksi martoilla on oma anarkistinen yhdistyksensä? Entä mitä on marttojen arjen anarkismi? Anarkistimartat ry:n puheenjohtaja Tarja Suksi vastaa väitteisiin.

  • 8.11.2023

    Laiton lintukauppa kukoistaa Jakartan kaduilla: ”Vapauttamalla lintuja ihmiset pyrkivät hankkimaan itselleen suotuisan kohtalon”

    Indonesiassa voi nähdä temppelien läheisyydessä kasoiksi pinottuja lintuhäkkejä. Uskomuksen mukaan ostamalla ja vapauttamalla linnun, saa positiivista karmaa ja hyvää onnea. Laiton lintukauppa on kuitenkin uhka monille lintulajeille.

  • 21.8.2023

    Mitä yhteistä on marjastuksella ja afrikkalaisella tanssilla? – Suomen aineetonta kulttuuriperintöä koostavalla listalla on jo yli 200 perinnettä

    Museovirasto kerää esimerkkejä suomalaisesta elävästä perinteestä, jotta niiden tuntemus ja arvostus säilyisi.

  • 17.6.2022

    Uskonnot demonisoivat noituuden, nykyään moni ammentaa siitä voimaa – Nykynoita jatkaa parantajien ja tietäjien perinnettä

    Nykynoidat ravitsevat juuriaan ja rakentavat omaa polkuaan.

  • 7.6.2022

    Vienan Karjalan Ystävät ry suree maailman tilannetta ja suunnittelee tulevaa – Kalevalaiset runonlaulukilpailut on tarkoitus järjestää viimeistään 2025

    Vienan Karjan Ystävät ry ei ole päässyt järjestämään matkoja rajan takaiseen Karjalaan koronapandemian ja sodan takia. Poikkeustilanne on saanut järjestön pohtimaan tulevaisuutta. Järjestön on tarkoitus järjestää tauolla olleet kalevalaiset runonlaulukilpailut viimeistään kolmen vuoden päästä.

  • 23.2.2022

    Pertsaa kansallispuvussa – kannanotto perinteiden, vastuullisuuden ja suomalaisen luonnon puolesta

    Kansallispukuhiihtäjät yhdistävät ainutlaatuisen talviurheilulajin ja perinteiset käsityöt juhlistaakseen suomalaista luontosuhdetta.