Artikkelikuva
Kansallispukuhiihtoon voi osallistua sosiaalisen median kautta milloin vain ja missä päin maailmaa tahansa.

Pertsaa kansallispuvussa – kannanotto perinteiden, vastuullisuuden ja suomalaisen luonnon puolesta

Kansallispukuhiihtäjät yhdistävät ainutlaatuisen talviurheilulajin ja perinteiset käsityöt juhlistaakseen suomalaista luontosuhdetta.

Oletko jo törmännyt ladulla värikkäissä villahameissa tai villaliiveissä sivakoiviin hymynaamaisiin hiihtäjiin?

He ovat kansallispukuhiihtäjiä, jotka ottavat kantaa perinteiden, vastuullisuuden ja suomalaisen luonnon puolesta.

Tempauksen taustalla on Kalevalaisten naisten liitto, joka korkkasi hiihtokauden 2021–2022 Vähänkyrön kansallismaisemassa Pohjanmaalla.

”Sukupolvelta toiselle siirtyvä kansallispuku on monikäyttöinen vaate juhlasta arkeen. Sen avulla voi kertoa juuristaan ja identiteetistään. Kansallispuku on kestävä valinta, jota voi korjata ja uudistaa lähes loputtomasti”, Kalevalaisten Naisten Liiton toiminnanjohtaja Sirpa Huttunen muotoilee.

Sukupolvelta toiselle siirtyvä kansallispuku on monikäyttöinen vaate juhlasta arkeen. Sen avulla voi kertoa juuristaan ja identiteetistään.

Kansallispukuhiihto juhlii suomalaista luontosuhdetta. Erityisesti talveen, luontoon ja lumen tajuun liittyvät perinteemme ovat ainutlaatuisia.

”Kansallispukuhiihdossa yhdistyvät ainutlaatuinen talviurheiluperinne ja rikas käsityöperinne”, Huttunen sanoo.

Miten voit osallistua? Pukeudu hiihtoreissullasi kansallis- tai kansanpukuun, niiden osiin tai muihin perinnevaatteisiin. Ota hiihdostasi kuvia ja videoita, ja jaa niitä sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnisteita #kalevalaisetnaiset #kansallispukuhiihto #eläväperintö ja #nationalcostumeskiing #kalevalaladies.

Tapahtumaan voi osallistua milloin vain ja missä päin maailmaa tahansa. Ladulla nähdään!