• 7.5.2025

    Miten arki toisenlaisessa yhteiskunnassa muuttaa suhdetta Suomeen? – Maailman Kuvalehden kirjeenvaihtajat festarivieraina

    Maailman Kuvalehden paneelikeskustelussa Maailma kylässä -festareilla keskustellaan ulkomaankirjeenvaihtajien roolista sillanrakentajina ja ymmärryksen lisääjinä.

  • 6.5.2025

    “Ilman oikeudenmukaisuutta ei voi koskaan olla rauhaa” – Ebo Krdum kutsuu musiikillaan kyseenalaistamaan vääryyksiä

    Ebo Krdumille kaupallisen musiikin tekeminen ei ole vaihtoehto, vaikka se voisi olla helpompaa kuin aktivismin ja artistiuden yhdistäminen. Ruotsissa asuva sudanilainen muusikko yhdistelee musiikissaan eri kieliä ja tyylejä, ja sanoitukset kumpuavat halusta muuttaa maailmaa. Krdum toivoo, että hänen musiikkinsa herättäisi ihmisiä kyseenalaistamaan sitä, mitä maailmassa tapahtuu.

  • 15.5.2024

    ”Kotikaupungissani on sairaala, jonka vitriinissä on punaiset kengät” – Työpajassa maalattiin kenkiä ja keskusteltiin naisiin kohdistuvasta väkivallasta

    Maailma kylässä -festivaalilla 25.-26.5. esillä olevan Punaiset kengät -installaation osia maalattiin Tiivistämöllä.

  • 15.5.2024

    Miten minusta tuli rohkea? – Maailman Kuvalehti toi festareille kolme inspiroivaa puhujaa ja installaation, joka otti kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

    Rojin Birzoi, Justus Kantakoski ja Sanna Valtonen kertoivat lauantaina 24.5. Maailma kylässä -festivaalilla, miten he löysivät oman rohkeutensa. Maailman Kuvalehti tuotti festivaalialueelle myös "Punaiset kengät" -installaation.

  • 11.5.2024

    Bändi, joka välittää cumbian ilosanomaa maailmalle: ”Popskene ei voisi koskaan juurtua Latinalaiseen Amerikkaan”

    Kolumbialainen Puerto Candelaria ammentaa maagisesta realismista ja Latinalaisen Amerikan laajasta rytmivalikoimasta. Yhtye esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa Maailma kylässä -festivaalilla.

  • 31.8.2023

    Matkamuistoja: tansanialainen puulaukku säilöö sisäänsä terapeuttisia aforismeja

    Festivaalikeikan jälkilämmöissä ostettu puusta koverrettu laukku on kulkenut lukijan mukana jo lähes vuosikymmenen ajan.

  • 31.5.2023

    Maailman Kuvalehden lavashow pureutui musiikin muutosvoimaan ja ilmaisuvapauteen: ”Epäkohtia ei uskalleta ottaa puheeksi, ettei saada hankalan tyypin mainetta”

    Onko musiikki vapauden ja vastarinnan taidetta vai markkinoiden pelinappula? Tätä pohdittiin Maailman Kuvalehden kolmiosaisessa puheohjelmassa Maailma kylässä -festivaalilla sunnuntaina 28.5.

  • 29.5.2023

    Afroreiviä, tummia tunnelmia ja salaista musiikkia – Levyarviossa Toya Delazy, Balaklava Blues ja Liraz

    Helsingin Suvilahteen muuttanut Maailma kylässä -festivaali tarjosi 27.–28.5 kattauksen musiikkia maailmalta. Jäitkö miettimään festarin jälkeen millaista musiikkia esiintyjien albumeilta löytyy? Levyarviossa tarkastellaan kolmen Maailma kylässä -esiintyjän musiikkia.

  • 20.5.2023

    Musiikin ja aktivismin voimaa – Esittelyssä Maailma kylässä -festivaalin päräyttävät puheohjelmat

    Maailma kylässä -festivaalilla 27.-28.5. Helsingin Suvilahdessa jorataan, mutta myös inspiroidutaan ja opitaan uutta. Festivaalin puhelavalla kuullaan muun muassa ympäristöaktivisti Helena Gualingan mietteitä ja kysytään, onko musiikki vastarinnan taidetta vai markkinoiden pelinappula.

  • 28.5.2022

    Maailma kylässä -festivaaleilla keskusteltiin Ukrainan uutiskuvista: ”Olemme totuusbisneksessä, joten on pakko näyttää kivuliaita asioita”

    Miten journalismia tehdään sotatilanteessa? Uutiskuvien Ukraina -keskustelu käytiin lauantaina 28.5. Maailma Kylässä -festivaaleilla. Suomalaiset media-alan ammattilaiset keskustelivat muun muassa sotapropagandasta, sodan karmeuksien näyttämisestä mediassa sekä siitä mikä tekee Ukrainan sodasta erityisen.